DOLAR 33,9283 -0.42%
EURO 37,6004 -0.12%
ALTIN 2.727,36-0,53
BITCOIN %
İstanbul
25°

PARÇALI BULUTLU

KALAN SÜRE

Intel yönetimi varlık satışını düşünüyor

Intel yönetimi varlık satışını düşünüyor

Intel CEO'su varlıklarını elden çıkarma ve maliyetleri düşürme planlarını yönetim kuruluna sunacak.

ABONE OL
2 Eylül 2024 08:12
Intel yönetimi varlık satışını düşünüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağın Reuters’e yaptığı açıklamaya göre, Intel CEO’su Pat Gelsinger ve üst düzey yöneticilerin bu ayın sonlarına doğru şirketin yönetim kuruluna, gereksiz işleri kesmek ve sermaye harcamalarını yenilemek için bir plan sunmaları bekleniyor.

Plan, Intel’in bir zamanlar şirketin büyük karından finanse etmeyi artık karşılayamadığı programlanabilir yonga birimi Altera da dahil olmak üzere işletmeleri satarak genel maliyetlerin nasıl azaltılacağına dair fikirleri içerecek.

Aynı kaynak, Gelsinger ve Intel’deki diğer üst düzey yöneticilerin planı Eylül ortasındaki bir yönetim kurulu toplantısında sunmalarının beklendiğini söyledi.

Teklif henüz Intel’i bölme ve fason üretim operasyonunu veya dökümhanesini Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. gibi bir alıcıya satma planlarını içermiyor.

Konu hakkında bilgi sahibi başka bir kişiye göre, üretim faaliyetleriyle ilgili planlar da dahil olmak üzere sunum henüz kesinleşmedi ve toplantı öncesinde değişebilir. Intel zaten dökümhane işini tasarım işinden ayırdı ve bu yılın ilk takvim çeyreğinden bu yana finansal sonuçlarını ayrı olarak raporluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP