DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN %
İstanbul
26°

PARÇALI BULUTLU

KALAN SÜRE

RTÜK’ten “Narin” uyarısı: En ağır yaptırımlar uygulanacak

RTÜK’ten “Narin” uyarısı: En ağır yaptırımlar uygulanacak

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'a yönelik yayın yapan kuruluşları uyardı. Şahin ihlal yapan kuruluşlara en ağır yaptırımların uygulanacağını belirtti.

ABONE OL
1 Eylül 2024 16:19
RTÜK’ten “Narin” uyarısı: En ağır yaptırımlar uygulanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır’da kayıp olan Narin Güran Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı kararı alındığı hatırlatılarak ihlallerin tespit edildiğini söyledi. Şahin, “Yayın yasağını ihlal eden kuruluşlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır” açıklamasını yaptı.

Şahin açıklamasında, “Bilindiği üzere kayıp Narin Güran haberleriyle ilgili Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı kararı alınmıştır. Ancak söz konusu olayla ilgili yeni gelişmeler olmuş ve birçok medya hizmet sağlayıcının bu gelişmelere ilişkin haberler yaparak yayın yasağını ihlal ettiği tespit edilmiştir. Konunun hassasiyetine binaen bütün medya hizmet sağlayıcıların alınan yayın yasağı kararına uygun hareket etmesi gerekmektedir. Aksi taktirde yayın yasağını ihlal eden kuruluşlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadesini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP