DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN %
İstanbul
26°

PARÇALI BULUTLU

KALAN SÜRE

Özgür Özel’den, Teğmenler için ‘Mustafa Kemal Atatürk’ sloganı açıklaması

Özgür Özel’den, Teğmenler için ‘Mustafa Kemal Atatürk’ sloganı açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenleri eleştiren AKP'lilere tepki gösterdi. Özel, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenleri hedefe koymaya kalkanları, bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih de biz de affetmeyeceğiz." dedi.

ABONE OL
1 Eylül 2024 16:33
Özgür Özel’den, Teğmenler için ‘Mustafa Kemal Atatürk’ sloganı açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kara Harp Okulu mezuniyetinin ardından teğmenlerin ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atılmasına ilişkin olarak, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır. Mustafa Kemal’in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır” dedi.

Özel tüzük taslağına ilişkin olarak, “Havada tüzük taslakları uçuşuyor. Yalan yanlış bilgilerle birileri partiyi sosyal medyadan, çıktıkları TV programları karıştıramayan, iktidara müzahir gazetecilere sözde sızdırdıkları bilgilerle karıştıramayanlar sahte tüzükle çıkıyorlar” değerlendirmesini yaptı. Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bu akşam buluşacaklarını aktardı.

Özel, Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuştu. Özel’in konuşmasından başlıklar şöyle:

Geçen sene bugünlerde durumumuz pek iyi değildi. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde çok istediğimiz iki seçimi de kaybetmiş, parlamento çoğunluğunu kazanamamıştık. Gençlerin gözündeki feri adeta sönmüştü.

Kızımın arkadaşlarının sorduğu sorulara cevap veremez haldeydim. Hani bir sefer oluyordu? Biz bu düşüncelerle yola çıktık, değişim dedik. Değişim olacak ama bunun altı mutlaka doldurulacak dedik.

Örgütün sesini her aşamada her kademe her kararda dinleyip örgütün iradesine saygılı olacaksınız.

Değişim kurultayı önce tarihe güçlü bir atıfla geçecek. 4-9 Eylül arasındaki kurultay tarihe kuvvetli bir atıf yapacak. Kurultaya katılım kapsamlı olacak.

Havada tüzük taslakları uçuşuyor. Yalan yanlış bilgilerle birileri partiyi sosyal medyadan, çıktıkları TV programları karıştıramayan, iktidara müzahir gazetecilere sözde sızdırdıkları bilgilerle karıştıramayanlar sahte tüzükle çıkıyorlar.

Bu akşam sayın Kılıçdaroğlu ile bir araya gelip onun tüzükle ilgili önerilerini alacağım. Onları da yarın erken saatlerde tüzük komisyonuna teslim edeceğim.

Yokluk ve yoksulluk dışında, milletin gündeminde olmayan hiçbir şeyi gündeme almayacağız.

İttifakları reddedenlerden değiliz ama hiçbir ittifaka da muhtaç değiliz. Çünkü çok güçlü bir ittifakımız var, onun da adı Türkiye ittifakı.

Zaman zaman suni tartışmalar oluyor. Cumhurbaşkanı neden geldi, neden bizim Genel Merkez’e geldiğinde forslu bayrak çekildi?

Cumhurbaşkanı’na gidilir, Cumhurbaşkanı gelir. Forslu Türk bayrağı bizde yoktu, en son kim bilir ne zaman kullandık, 1946 olabilir. Cumhurbaşkanı’na gittik, bize üç koltuktan birini gösterdiler, ortaya oturdular. İtiraz ettik. Telafi etmek için size gelsek olur mu dediler. Bizim düzenimizde oturmaya kabul ettiler.

TEĞMEN AÇIKLAMASI

Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları mezuniyetlerini yapıyor. Bu sene üç okulun da birincisi genç kadın teğmenler. Onları yürekten alkışlıyorum.

Tören bittikten sonra andı içtiler. Bu metin 2016 yılına kadar resmi törenlerde okunan metin. Birileri bu metinden rahatsız olmuşlar. Sonrasında da ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demişler. Ne diyeceklerdi. Ne diyeceklerdi, “Hepimiz Trikopis’in askerleriyiz” mi? Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar.

‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır. Mustafa Kemal’in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır.

-Bu ne siyasettir, ne 28 Şubatçılıktır bilmem ne… Bir gün askerler işlerini bırakıp bizim işlerimize karışmaya kalkarsa 15 Temmuz gecesi nasıl 14 arkadaşımızla gittik Meclis’i açtırdık. Orada durmaya biliriz.

-Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyenleri hedefe koymaya kalkanları, bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişkili olanları tarih de biz de affetmeyeceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP