DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN %
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

AKP’den ‘Dilruba Kayserilioğlu’ açıklaması

AKP’den ‘Dilruba Kayserilioğlu’ açıklaması

Tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'nun, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açılış konuşmalarını yaptığı 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılması, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in tepkisine neden oldu.

ABONE OL
31 Ağustos 2024 13:05
AKP’den ‘Dilruba Kayserilioğlu’ açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan ve tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açılış konuşmalarını yaptığı 93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılmıştı…

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Dilruba’nın protokolde CHP lideri Özgür Özel ile yan yana oturmasını eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir.

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir. Bunlar kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir.

Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünüdür. Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kesin bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP