DOLAR 34,0761 0.01%
EURO 37,7437 -0.01%
ALTIN 2.756,37-0,19
BITCOIN %
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

AMB Üyesi Schnabel’den temkinli gevşeme uyarısı

AMB Üyesi Schnabel’den temkinli gevşeme uyarısı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel, Avrupa Merkez Bankası'nı faiz indirimlerine dikkatli bir şekilde devam etmesi gerektiği konusunda uyardı.

ABONE OL
30 Ağustos 2024 12:49
AMB Üyesi Schnabel’den temkinli gevşeme uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel’e göre, enflasyonun yüzde 2’ye geri dönmesine yönelik riskler devam ederken, Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarını çok hızlı düşürmemeli.

Estonya’da yaptığı konuşmada Schnabel , “Fiyat istikrarına giden yol bir dizi kritik varsayıma dayanıyor; politika kademeli ve dikkatli bir şekilde ilerlemelidir. Gevşemenin hızı mekanik olamaz. Verilere ve analizlere dayanmalıdır” dedi.

Yatırımcılar bu yıl AMB’den iki veya üç faiz indirimi daha fiyatlıyor. Ancak AMB yetkilileri 12 Eylül’de faiz oranlarını ikinci kez düşürmeye hazır görünse de, Schnabel’in açıklamaları son günlerde bazı etkili yönetim kurulu üyelerinin enflasyona karşı mücadelenin bitmediği yönündeki uyarılarıyla örtüşüyor.

Almanya’dan Joachim Nagel, Perşembe günü yetkililerin para politikasını gevşetmek için acele etmemeleri gerektiğini, çünkü hedefleri görünürde olsa da henüz ulaşılamadığını söyledi. AMB Baş Ekonomisti Philip Lane hafta sonunda yüzde 2’ye dönüşün “henüz güvenli olmadığını” vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP