DOLAR 34,0678 -0.01%
EURO 37,7541 0.02%
ALTIN 2.755,57-0,22
BITCOIN %
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba tahliye edildi

Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba tahliye edildi

Sokak röportajında sarf ettiği sözler gerekçe gösterilerek tutuklanan ve 18 gün cezaevinde kalan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi. Dilruba'nın tutuklu yargılanması kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. CHP lideri Özgür Özel, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından hakkında tahliye kararı verilen ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasından cezaevinde tutulan Dilruba'yı ziyaret etmişti.

ABONE OL
30 Ağustos 2024 09:47
Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba tahliye edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de bir sokak röportajında sarf ettiği sözler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, 12 Ağustos’tan bu yana İzmir Şakran Cezaevi’nde tutuklu bulunuyordu..

Tutuklanması kamuoyunda yoğun eleştirilere yol açan Dilruba Kayserilioğlu, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanıyordu.

Avukat Hüseyin Yılmaz müvekkiline kamu davası açıldığını ve 3 Eylül’e duruşma günü verildiğini duyurmuştu.

İtiraz üzerine mahkeme Dilruba’nın ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasından tutukluluğunu kaldırmış, yurtdışı yasağı getirmişti. Ancak genç kadın kendisine yöneltilen diğer suçtan tutuklu bulunuyordu.

Özgür Özel ziyaret etmişti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün 3 Eylül’de hakim karşısına çıkması beklenen Dilruba’yı Aliağa Cezaevi’nde ziyaret etmişti.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Özel, Dilruba’nın ne söylediğinin farkında olduğunu belirterek şöyle devam etti:

Özgürlüğüne kavuştuğunda kendi ağzından verdiği röportajda ne kastettiğini, etmediğini, gerçek düşüncelerini paylaşacak. Bu vakitten sonra içeride geçirdiği her dakika hukuksuzluk, biz 3 Eylül günü duruşmada serbest kalacağını ümit ediyoruz, kendisi de ediyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de Dilruba Kayserilioğlu’nun “tutuksuz yargılanması gerektiğini” ifade etmişti

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP