DOLAR 34,0647 -0.02%
EURO 37,7705 0.07%
ALTIN 2.761,04-0,02
BITCOIN %
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

Avrupa piyasalarında rekor günü

Avrupa piyasalarında rekor günü

Alman borsasıyla birlikte kıta piyasasının ana endekslerinden biri olan Stoxx Europe 600 endeksi de rekor seviyeleri gördü.

ABONE OL
29 Ağustos 2024 16:07
Avrupa piyasalarında rekor günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel ekonomi açısından önemli bir barometre niteliğinde olan ABD’de son gelen verilerin resesyon endişelerini azaltması ve Euro Bölgesi için gevşeme beklentilerine yönelik iyimser fiyatlamalar Avrupa piyasalarını rekor seviyelere taşıdı.

Stoxx Europe 600 endeksi bir önceki kapanış rekorunu geride bırakarak yeni zirveyi gördü.

Almanya’da da DAX endeksi 15 Mayıs tarihinde kaydettiği bir önceki zirveyi geçerek rekor tazeledi. Yıl başından bu yana DAX endeksi yüzde 13 prim yaptı.

Avrupa’da faiz indirim iyimserliği genişlerken son veriler de bu beklentileri destekledi.

Almanya’da enflasyon Ağustos ayında yavaşlama gösterdi.

Ülkede AB uyumlu manşet enflasyon ilk okuma sonuçlarına göre yıllık yüzde 2 arttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi artışın yüzde 2,2 olması yönündeydi. Temmuz ayında ülkede yıllık enflasyon yüzde 2,6 olarak kaydedilmişti.

Aylık olarak ise negatif enflasyon izlendi. Aylık bazda Almanya’da Ağustos ayında tüketici fiyatları yüzde 0,2 geriledi. Temmuz’da aylık enflasyon yüzde 0,5 olmuştu.

Fiyat artışlarının Avrupa Merkez Bankası (AMB) tahminleri doğrultusunda ılımlı seyretmesi, ücret baskılarının hafiflemesi ve ekonomik ivmenin duraksamasıyla birlikte yetkililer Eylül ayında faiz indirimine sıcak bakıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP