DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 20198820,12%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

KALAN SÜRE

Fed’dan Goldman’a ayrıcalık

Fed’dan Goldman’a ayrıcalık

Fed, Goldman Sachs'ın tutması gereken stres sermayesi tamponu oranını düşürdü.

ABONE OL
29 Ağustos 2024 07:48
Fed’dan Goldman’a ayrıcalık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed, Haziran ayında gerçekleştirdiği yıllık stres testlerinin ardından büyük bankalar için en son sermaye tamponlarını belirledi. Ancak FedG oldman Sachs’ın yükünü azalttı.

Yapılan açıklamaya göre, büyük bankalar için belirlenen yeni sermaye seviyeleri 1 Ekim’den itibaren geçerli olacak.

Fed açıklamasında, belirlenen yeni sermaye seviyelerinin, büyük ölçüde bankaların yıllık sağlık kontrolünün bir parçası olarak ilk belirlediği seviyeleri yansıttığı vurgulandı. Ancak azçıklamada, Goldman Sachs’ın Fed’in bulgusunu yeniden gözden geçirmesini istemesinin ardından, Goldman Sachs için gerekli olan ekstra sermaye seviyesini düşürdüğü belirtildi.

Goldman Sachs yapılan düzeltme sonrası, stres tesinde önerilen %6,4 yerine %6,2’lik bir “stres sermayesi tamponu” bulundurmak zorunda.

Fed, Goldman Sachs’tan ek bilgi aldıktan sonra değişikliği kabul ettiğini ve sınav kapsamında bazı yinelenmeyen tarihsel giderlerin muamelesini ayarlamanın uygun olduğunu söyledi.

Sonuçlar açıklandığında bir açıklama yapan Goldman CEO’su David Solomon, bulguyu Fed ile görüşmeyi planladığını söyledi.

Sonuçların açıklanmasının ardından Goldman Sachs’ın Mali İşler Direktörü Denis Coleman, “Federal Rezerv’in bu konuyu yeniden gözden geçirme isteğini takdir ediyoruz. Tespitlerini daha iyi anlamak ve daha şeffaf bir süreci savunmak için düzenleyicimizle iletişim kurmaya devam edeceğiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP