DOLAR 34,0535 0.14%
EURO 38,0376 -0.13%
ALTIN 2.743,15-0,59
BITCOIN %
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

TAB Gıda, 2024 yılı 2.çeyrek bilançosunu açıkladı

TAB Gıda, 2024 yılı 2.çeyrek bilançosunu açıkladı

Yeni restoran yatırımlarına devam eden TAB Gıda, restoran sayısını 1.710’a çıkararak pazardaki konumunu daha da güçlendirdi.

ABONE OL
28 Ağustos 2024 13:29
TAB Gıda, 2024 yılı 2.çeyrek bilançosunu açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TAB Gıda, 2024 yılının ilk çeyreğinde yakaladığı güçlü ivmeyi ikinci çeyrekte de sürdürerek finansal ve operasyonel olarak değer yaratmaya devam etti ve sürdürülebilir büyümesini geleceğe taşıdı.

Burger King, Popeyes, Arby’s, Sbarro ve Subway gibi dünya çapında bilinen markalarla birlikte kendi yarattığı milli markaları Usta Dönerci ve Usta Pideci’yi de bünyesinde barındıran TAB Gıda, operasyonel performansını bu çeyrekte de artırarak sektördeki liderliğini pekiştirmeye devam etti.

Şirketin finansal ve operasyonel performansını değerlendiren TAB Gıda Co-CEO’su Özgür Çetinkaya: “2024 yılı ikinci çeyreğinde, ilk çeyrekte olduğu gibi yolumuza güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Hem kendi restoranlarımızın hem de franchise restoranlarımızın satışlarını içeren sistem genelindeki toplam satışlarımız, geçen yıla göre %76 artarak 10,8 milyar TL’ye ulaştı. Benzer şekilde, enflasyona göre düzeltilmemiş hasılatımız yıllık bazda %78 büyüme gösterdi. IAS 29’a göre düzenlenmiş hasılatımız ise %4 reel büyüme ile 7,5 milyar TL olarak gerçekleşti. 2024 yılının ilk yarısı itibarıyla, toplam varlıklarımızı 2023 yıl sonuna göre reel olarak %10 artırarak bilançomuzu daha da güçlendirdik. Aynı şekilde, öz kaynaklarımızı reel olarak %7 oranında büyüttük, bu da gelecekteki büyüme ve kârlılığımız için sağlam bir temel oluşturdu. Ayrıca, güçlü nakit pozisyonumuz ile bilançomuzu daha da sağlamlaştırdık; bilançomuzda herhangi bir yabancı para yükümlülüğü bulunmuyor. Yatırımlarımıza devam ediyoruz, yeni restoranlar açıyor ve mevcut restoranlarımızı yeniliyoruz. Dijital ve teknoloji yatırım odağımızı sürdürüyoruz. Tüm bunları yaparken nakit pozisyonumuzu daha da artırmaya devam ettik. Yatırımcılarımıza en iyi değeri sunma hedefiyle, karlılığımızdan ödün vermeden sürdürülebilir büyümeye odaklanıyoruz” dedi.

Çetinkaya, operasyonel faaliyetlerle ilgili bilgi verirken, yılın ikinci çeyreğinde toplam 57,1 milyon fiş sayısıyla %5,3 büyüme kaydedildiğini ve evlere servis siparişlerinde %17 artışla 13,1 milyon fiş sayısına ulaşıldığını açıkladı. Bu güçlü büyümenin, TAB Gıda’nın değişen tüketici tercihlerine hızla adapte olma yeteneğini ve çevrimiçi sipariş alanındaki gücünü ortaya koyduğunu belirtti. Çetinkaya, “Büyüme stratejimiz çerçevesinde, ikinci çeyrekte 61 yeni restoran açarak toplam restoran sayımızı 1.710’a çıkardık. Yeni restoran açılışlarının sistem genelindeki satışlarımıza önemli katkı sağladığını ve pazar payımızı pekiştirmede kritik bir rol oynadığını gözlemliyoruz” diyerek, TAB Gıda’nın operasyonel olarak da sürekli olarak büyüdüğünü ve geliştiğini vurguladı.

TAB Gıda’nın büyümesinde dijitalleşmenin üstlendiği role de değinen Özgür Çetinkaya: “Dijitalleşme ve teknolojik yenilikleri benimseme konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. İkinci çeyrek sonu itibarıyla, restoranlarımızda 925 self-servis sipariş ekranları kurduk. Müşterilerimiz için, geleneksel menü panolarının yerini alan self-servis ekranlarıyla yeni bir sipariş deneyimini test ediyor ve bu ekranların kullanımını daha da yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca, müşteri etkileşimini artırmak ve operasyonel verimliliği optimize etmek amacıyla masaya teslimat yapan servis robotlarını pilot olarak devreye aldık. Bu yenilikler, müşteri deneyimini modernize ederken, operasyonlarımızı daha da verimli hale getirmemize katkıda bulunacaktır. Önümüzdeki dönemde, değer yaratan fırsatlara yönelerek kârlılığı koruma ve operasyonel verimliliği optimize etme hedefimize odaklanmaya devam edeceğiz. Zengin marka portföyümüzden faydalanarak, değişen pazar koşullarında ve tüketici tercihlerinde istikrar sağlayacak yenilikçi adımlar atacağız.

Vizyonumuza duydukları güven ve verdikleri destekler için tüm paydaşlarımıza, franchise sahiplerimize, çalışanlarımıza ve yatırımcılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP