DOLAR 34,0492 0.14%
EURO 38,0598 -0.08%
ALTIN 2.742,12-0,63
BITCOIN %
İstanbul
26°

PARÇALI BULUTLU

KALAN SÜRE

Küresel piyasalarda bilanço odağı

Küresel piyasalarda bilanço odağı

Küresel piyasalarda dikkatler ABD'de özellikle teknoloji sektöründen gelecek kritik önemdeki bilançolara çevrildi.

ABONE OL
28 Ağustos 2024 09:44
Küresel piyasalarda bilanço odağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel hisse senedi yatırımcıları yapay zeka ile ilgili hisse senetlerinin büyüme ivmesine ilişkin ipuçları için Nvidia Corp.’un açıklayacağı finansal sonuçlarını bekliyor.

Öncesinde Asya Borsaları Çin’deki zayıf bilançoların ekonomideki durgunluğa ilişkin yeni endişeler doğurmasıyla geriledi. Çin borsası Şubat başından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Japon borsası seans başındaki kayıplarını telafi ederek artıya geçerken, Asya genelinden bir miktar olumlu ayrıştı. Japon yeni, BOJ Başkan Yardımcısı Himino’nun açıklamaları sonrası dolara karşı kayıplarını artırdı. Dolar/yen bir ara yüzde 0,4’e varan yükselişle 144,54’ü test etti.

IG Asia Pte Piyasa Stratejisti Jun Rong Yeap, “Nvidia’nın sonuçları risk alımını sınırlayabileceğinden, Asya’da daha zayıf bir performans görüyoruz. Nvidia’nın sonuçları, geçtiğimiz yıl yapay zeka hisseleri etrafında fiyatlanan aşırı iyimserlik göz önüne alındığında, küresel piyasalar için bir yap ya da boz anı olarak görülecek” dedi.

Salı günü Wall Street endeksleri hafif artıda kapanırken, vadeli endeksler bu sabah yatay.

Bitcoin, ikinci en büyük kripto para birimi Ether’deki keskin düşüşle birlikte Çarşamba günü erken saatlerde 60 bin dolar seviyesinin altına düştü.

Petrol bir önceki seanstaki düşüşünün ardından sabit kalarak üç günlük yükselişini sonlandırdı. Altın, kendisini tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştıran üç günlük yükselişin ardından geriledi. Bloomberg Dolar Endeksi sınırlı ölçüde artıda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP