DOLAR 34,0241 0.11%
EURO 38,0606 0.18%
ALTIN 2.760,950,37
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

BM’den nükleer felaket uyarısı: Durum ciddi

BM’den nükleer felaket uyarısı: Durum ciddi

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Ukrayna'ya saldırdığı Rusya'nın Kursk bölgesindeki nükleer facianın yaşanma riskiyle ilgili endişeler veren açıklamalar yaptı.

ABONE OL
27 Ağustos 2024 17:59
BM’den nükleer felaket uyarısı: Durum ciddi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, Rusya’nın Kursk bölgesindeki nükleer enerji santralini ziyaret ettikten sonra “nükleer facia” sorununun yaşandığını ve durumun ciddi olduğunu belirtti.

İki buket yıldır Rus kuvvetlerine karşı mücadele eden Ukrayna, 6 Ağustos’ta Rusya sınırları içinde askeri harekât başlatarak Rusya’nın Kursk’a girmişti. Rusya, Ukrayna sınırından sadece 40 kilometre uzaklıktaki santralin bu ay içinde Rus topraklarına giren Ukrayna kuvvetleri tarafından tekrar çalıştırıldığını belirtti. Ukrayna bu suçlamalara henüz yanıt verin.

Nükleer santralin normal bilgilerinin çok yakın bir durumda olduğunu söyleyen Grossi, insansız hava araçlarının etkisi hakkında bilgi verildiği santralin çalışmaya devam ettiği belirtildi ancak bu durumun daha ciddi şekilde öldürüldüğünü kaydetti.

Santralin koruyucu kubbesinin olmamasının santrali dış varlığını karşı korumaz bıraktığını ifade eden Grossi, uluslararası çapta nükleer santrallere asla saldırmama aralığında bulunduğunu ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP