DOLAR 34,0280 0.14%
EURO 38,0990 0.27%
ALTIN 2.760,450,35
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Küresel piyasalar Nvidia bilançosunu bekliyor

Küresel piyasalar Nvidia bilançosunu bekliyor

Küresel piyasalar Fed yetkililerinden beklenen yönlendirmeleri aldıktan sonra veri akışına ve bilançolara odaklandı. Günün en kritik bilançosu çip şirketi Nvidia'nın bilançosu olarak öne çıkıyor.

ABONE OL
27 Ağustos 2024 09:00
Küresel piyasalar Nvidia bilançosunu bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel piyasalar teknoloji devi Nvidia’nın açıklayacağı bilançoyu beklerken, Asya’da hisse senedi endeksleri üç günlük yükseliş serisine ara verdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi negatif performans sergiledi. Hong Kong, Çin ve Güney Kore Borsalarının hepsi geriledi.

Çin tüketim hisseleri, Temu’nun sahibi PDD Holdings Inc.’in satışların yavaşladığı uyarısı sonrası satış baskısı altında kaldı. Hang Seng Teknoloji Endeksi bir ara %1,8’e kadar geriledi.

Bölgedeki mütevazı kayıplar, yatırımcıların Fed’in Eylül’de faiz oranlarını düşürmeye başlayacağına dair artan inançlarının etkisiyle bu ayın başlarında yaşanan güçlü yükselişin ardından bir miktar kâr satışı olduğuna işaret etti.

ABD vadeli endeksleri yatay seyretti. Haftanın ilk işlem gününde teknoloji hisselerine gelen satışlar Nasdaq 100 endeksinin günü %1 kayıpla tamamlamasına yol açmıştı.

ABD tahvil getirileri yatay seyrederken, dün %0,3 yükselen Bloomberg Dolar Endeksi fazla değişim göstermedi. Petrol fiyatları Orta Doğu’daki gerilimin etkisiyle yaşanan üç günlük yükselişin ardından duruldu. Brent petrolünün varili geçen yılın Nisan ayından bu yana en keskin üç günlük yükselişle %7 arttıktan sonra varil başına 81 doların üzerinde işlem görürken, ABD ham petrolü 77 dolara yaklaştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP