DOLAR 34,0383 0.09%
EURO 38,4253 0.55%
ALTIN 2.761,930,12
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

Fed indirimleriyle parlayacak para birimi

Fed indirimleriyle parlayacak para birimi

Eurizon SLJ Capital CEO’su Jen’e göre Fed’in faiz indirimleri Çinli firmaların 1 trilyon dolara ulaşan bir dolar cinsi varlık satışı yapmasına ve yuanın %10 değer kazanmasına neden olabilir.

ABONE OL
27 Ağustos 2024 08:51
Fed indirimleriyle parlayacak para birimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed’in faiz indirimlerinin küresel piyasalarda yeni bir dönemin kapısını açması beklenirken, bu yeni döneme ilişkin tahminler de gelmeye başladı.

Eurizon SLJ Capital CEO’su Stephen Jen’e göre ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürmeye başlamasıyla Çinli şirketler de 1 trilyon doları aşan bir tutarda dolar cinsi varlıklarını satmaya başlayabilir ve bu da yuanı yüzde 10’a kadar değerlendirebilir.

Yuanın şu anda doğru fiyatlandırılmayan en büyük risk olduğunu ve piyasalarda büyük bir rol oynayabileceğini söyleyen Jen, “Bir çığ düşünün. Yuan değer kazanacak ve muhtemelen kazanmasına izin verilecek – yüzde 5 ila 10 Çin için mütevazı ve kabul edilebilir bir oran olacaktır” öngörüsünde bulundu.

Jen’in teorisine göre, Çinli firmalar pandemiden bu yana offshore yatırımlarda 2 trilyon dolardan fazla biriktirmiş ve yuan cinsinden olanlardan daha yüksek faizler ödeyen varlıklara park etmiş olabilir. “Dolar gülümsemesi” teorisi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Jen, ABD’de enflasyonun hız kesmeye devam etmesi halinde Fed’in faizleri piyasaların beklediğinden daha agresif bir şekilde düşüreceğini öngörüyor. Jen “Bu durum, Amerika’nın ikiz açıkları ve yumuşak iniş beklentileriyle birlikte, aşırı değerli olduğu değerlendirilen doların düşeceği yönündeki inancını güçlendiriyor” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP