DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN %
İstanbul
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Ekonomist Baydar’dan altın tahmini: Bu seviyeyi aşarsa sert hareketler görülebilir

Ekonomist Baydar’dan altın tahmini: Bu seviyeyi aşarsa sert hareketler görülebilir

Piyasalarda hızlı hareketlenmeler geçtiğimiz hafta itibarıyla sürdü. Altın rekor denemeleri yaparken, borsada satışlar hız kazandı. Dolar/TL’de 34 seviyesi test edildi. Ekonomist Hikmet Baydar altınla ilgili, “Bu seviyeyi aşarsa sert hareketler görülebilir” dedi. İşte detaylar...

ABONE OL
25 Ağustos 2024 12:56
Ekonomist Baydar’dan altın tahmini: Bu seviyeyi aşarsa sert hareketler görülebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel piyasalarda gözler cuma günü Fed Başkanı Powell’ın Jackson Hole sempozyumundaki konuşmasındaydı. Bu hafta rekor seviyelerden geri çekilen altın fiyatları Powell’ın mesajları sonrasında yeniden yükseldi. Gram altın 2750 liraya dayandı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu hafta 10 bin puanı test etse de burada kalıcılık sağlayamadı. Özellikle cuma günü piyasada sert satışlar dikkat çekti.

‘FAİZ İNDİRİMİNE İŞARET EDİLDİ’

Dolar/TL ise 34 seviyesini gördü. Peki dolar, borsa ve altında beklentiler neler? Konuyla ilgili merak edilenleri Ekonomist Hikmet Baydar, milliyet.com.tr’ye açıkladı. Baydar konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powel konuşmasında enflasyona yönelik yukarı riskleri azaldığını, istihdama yönelik aşağı yönlü risklerin arttığını söyledi.

Politikanın ayarlanması için zamanın geldiğini, faiz indirimlerinin zamanlamasının gelen verilere bağlı olacağını söyledi. Böylelikle Powell faiz indirim sürecinin başladığını ilan etti.

‘ALTIN BU SEVİYEYİ AŞARSA SERT HAREKETLER GÖRÜLEBİLİR’

Bu durumda ABD tahvil faizleri de düşmeye başladı. Alternatif getiri azaldıkça altına yönelim daha da artacaktır. Ons altın 2511 dolar seviyelerinde dalgalandı. Ons altında 2513 dolar olan direnç çok kritik bir eşik. Eğer burayı kırmayı başarabilirse yukarı yönlü sert hareketler görebiliriz. Şimdilik teknik olarak da yön yukarıdır.

GRAM ALTINDA RAKAM VERİLDİ: HER AN GÖRÜLEBİLİR

Gram altında da teknik olarak yön yukarı olduğundan yurt dışı gelişmelere paralel yükselişler olma ihtimali yüksektir. Kısa vadede her an 2775 lira görülebilir.

GÖZLER BORSADA, İŞTE TAHMİNLER...

Borsada göstergeler tekrar yönünü aşağı çevirdiği için, yukarıyı konuşabilmek için 10102 puan seviyesinde tutunduğunu görmemiz lazım. Şimdilik 9200-9300 puan bandına kadar inme riski olduğunu söyleyebiliriz.

BORSA NE ZAMAN YÜKSELİŞE GEÇER?

Faiz indirimleri ile ilgili mesajlar geldiğinde borsada alım eğilimi oluşabilir. Bunun için enflasyonun yüzde 2’lere düşmesi ve istikrarlı duruş sergilemesi önemli.

DOLARDA BEKLENTİLER NE?

Teknik olarak yukarı sinyali veren doların 34.12 TL seviyesini her an görebileceğini düşünüyoruz. Yeni bir gelişme olmazsa şimdilik agresif bir yukarı hareket beklemiyoruz.

DOLARDA TEKRAR DÜŞÜŞ GÖRÜLÜR MÜ?

Kurda aşağı yönlü seyir önümüzdeki günlerde her an görünebilir. Çünkü ‘carry trade’ nedeniyle yabancı dolar yükselirse zarar eder. Kurda 33.77 TL seviyesinin altı aşağı sinyallerinin gelmeye başladığı anlamına gelebilir.” Milliyet.com.tr/ÖZEL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP