DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN 21801770,44%
İstanbul
28°

AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Stratejist Tufan Cömert’ten dolar tahmini

Stratejist Tufan Cömert’ten dolar tahmini

Küresel Piyasalar Stratejisti Tufan Cömert, dolar/TL analizini sosyal medya platformu X'te paylaştı.

ABONE OL
25 Ağustos 2024 01:22
Stratejist Tufan Cömert’ten dolar tahmini
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cömert, yıl başından bu yana kurdaki artışın yüzde 15’e ulaştığını, ancak enflasyonun yüzde 32 seviyelerine çıktığını belirtti. Bu durum, Türk Lirası’nın reel olarak ciddi şekilde değerlenmesine yol açtı.

DOLAR/TL’DE İNCE DENGE

Cömert, Türk Lirası’nın istikrarlı kılınarak dövizden TL’ye geçişin sağlandığını vurgularken, döviz talebinde artış ve kurdaki yükselişin enflasyonu tekrar tetikleyebileceğini belirtti.

Yıl sonuna kadar kurun biraz daha artarak 38 seviyelerinde olmasını bekleyen Cömert, bu durumun enflasyonu görece az etkileyeceğini öngörüyor. Ancak, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42-43 bandında görmeyi beklediğini de ekliyor.

RİSKLER VE SENARYOLAR

Cömert, Trump’ın yeniden başkanlığı kazanması veya Türkiye’nin Ortadoğu’da daha derin bir krize girmesi durumunda piyasalarda yoğun bir satış baskısı yaşanabileceğini belirtti. Ekonomi politikalarında ani değişikliklerin de risk faktörü olarak öne çıktığını dile getirdi. Her senaryonun mevcut verilere dayandığını vurgulayan Cömert, değişen gerçeklere göre stratejilerin de yeniden değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Bu süreçte, TL’de kalmanın mantıklı bir tercih olacağını ifade eden Cömert, dolar/TL’deki olası gelişmelerin piyasalarda dikkatle izlenmesi gerektiğini belirtiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP