DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN %
İstanbul
28°

AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

“Konut fiyatları döviz bazında yüzde 15 geriledi”

“Konut fiyatları döviz bazında yüzde 15 geriledi”

Konut fiyatlarının reel olarak değil bir iki aydır nominal olarak da gerilediğini dile getiren İstanbul Gayrimenkul Değerleme Yönetici Ortağı Ahmet Büyükduman, katıldığı Bloomberg HT yayında, Türkiye'de konut fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 15 gerilediğini söyledi.

ABONE OL
23 Ağustos 2024 23:58
“Konut fiyatları döviz bazında yüzde 15 geriledi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konut sektöründe reel olarak bir gerileme beklendiğini ancak son iki aydır nominal olarak da gerileme görüldüğünü dile getiren İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Yönetici Ortağı Ahmet Büyükduman, bir süre daha böyle gideceğini söyledi.

Katıldığı Bloomberg HT yayınında konut fiyatlarının Döviz bazında geçen yıla göre yüzde 15 değer kaybettiğini aktaran Büyükduman, faiz politikasının böyle devam etmesi durumunda konut fiyatlarının ekisde kalacağını ifade etti.

Hanehalkı ile konut satışları arasındaki istikrarlı ilişkinin bozulduğuna dikkat çeken Büyükduman, “Şu anda bizim nüfus yapımızla orantılı olarak konut piyasasında olması gereken hacmin yüzde 20 gerisindeyiz” dedi.

Temmuz ayında konut fiyatlarındaki reel gerilemenin yatırımcıyı harekete geçirdiğine dikkat çeken Büyükduman, söz konusu gelişmede gurbetçi etkisinin de olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP