DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.739,011,18
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Binlerce kişi “intihar partneri” bularak yaşamına son veriyor

Binlerce kişi “intihar partneri” bularak yaşamına son veriyor

İngiltere merkezli bir internet sitesi, insanların birlikte ölecekleri birini aradıkları ilanlara ev sahipliği yapmasıyla dehşet uyandırıyor.

ABONE OL
23 Ağustos 2024 18:47
Binlerce kişi “intihar partneri” bularak yaşamına son veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BBC’nin haberine göre, sitenin ismi gizli tutuluyor ve kullanıcıların intihar partneri arayabilecekleri, yalnızca üyelere özel hizmetleri bulunuyor.

Aralık 2019’da Angela Stevens’ın 28 yaşındaki oğlu Brett, İngiltere’deki evinden İskoçya’ya, “partnerler” başlığında iletişim kurduğu bir kadınla buluşmak için seyahat etti. Çift, Airbnb’de ev kiralayarak birlikte hayatlarına son verdi.

Stevens, oğlunun ölümünden bu yana, yıllarca intihar yanlısı siteyi, özellikle de “partnerler” başlığını araştırdı.

“Çok tehlikeli bir yer” diyen acılı anne, bunu bir flört uygulamasının karanlık versiyonuna benzetiyor.

Sitede kullanıcılar kendi hayatlarına son vermeye teşvik ediliyor ve bunun nasıl yapılacağına dair talimatlar sunuluyor.

Verilere göre, sitede dünyanın dört bir yanından 5.000’den fazla kişinin paylaştığı gönderiler yer alıyor.

BBC’nin mart ayında yaptığı bir araştırma, site tarafından teşvik edilen bir kimyasalı kullandıktan sonra 130’dan fazla İngiliz’in hayatına son vermiş olabileceğini ortaya koydu.

Üyeler, kendileriyle birlikte ölecek birini bulmak için yaşlarını, cinsiyetlerini, yaşadıkları yeri ve tercih ettikleri ölüm yöntemini yayınlıyorlar.

KÖTÜ NİYETLİ İNSANLARADA GÜN DOĞUYOR

Üstelik bu durum, intihara meyilli insanları “avlayan” kötü niyetli kişilerin de işine geliyor.

2022’de Glasgow’daki bir mahkeme, 31 yaşındaki Craig McInally’nin, birlikte ölmek için birini arayan genç kadınların “partnerler” başlığında paylaştığı bir dizi gönderiye nasıl karşılık verdiğini dinledi.

McInally, bunlardan biri olan 25 yaşındaki Roberta Barbos’un evine gelip intihar “pratiği” yapmaya ikna etti.

Evinde tutuklandığında intihara meyilli diğer genç kadınlara da benzer “tavsiye ve yardımları” sunduğu ortaya çıktı. Hepsiyle “partnerler” başlığında tanışmıştı.

McInally’e Ömür Boyu Kısıtlama Emri (OLR) verildi. Bu ceza, İskoçya’da cinayet hariç, cinsel ve şiddet içeren suçların en ciddileri için saklı tutuluyor.

Mahkeme, sanığın en az iki yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmasına ve ömür boyu denetimli serbestlik altında kalmasına karar verdi. Müjde Bayındır Bilgin/sozcu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP