DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.739,011,18
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Lüks yatta kaybolan bir kişinin daha cesedi bulundu

Lüks yatta kaybolan bir kişinin daha cesedi bulundu

İngiliz milyarder ve girişimci Mike Lynch'in ve kızının da hayatını kaybettiği lüks yatın enkazında bir cesede daha ulaşıldı. Yat faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye çıktı.

ABONE OL
24 Ağustos 2024 00:03
Lüks yatta kaybolan bir kişinin daha cesedi bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalya’nın Sicilya Adası’nın kuzey sahilinde, Porticello açıklarında 19 Ağustos’ta meydana gelen fırtına sırasında batan “Bayesian” isimli lüks yatın enkazından çıkarılan son cansız bedenle birlikte, olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye ulaştı.

İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, kayıp 6 kişiyi bulmak için pazartesiden bu yana süren arama çalışmalarının, bugün son kişinin cesedinin çıkarılmasıyla tamamlandığı belirtildi.

Su altı arama robotları ve dalgıçlar tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, yatın yaklaşık 50 metre derinlikteki enkazından çarşamba günü 4 kişinin, dün İngiliz milyarder iş insanı Mike Lynch’in ve bugün de 18 yaşındaki kızı olduğu düşünülen kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kimlik tespiti için naaş morga kaldırıldı.

Facianın yaşandığı gün, yatın aşçısı Recaldo Thomas’ın cansız bedeni bulunmuştu. 22 kişinin bulunduğu tekneden 15 kişi civardaki teknelerin yardımıyla kurtarılırken, 7 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi.

NASIL BATTIĞI TARTIŞILIYOR

Basında çıkan haberlerde, böylesine lüks bir yatın kısa sürede batmasının nasıl mümkün olduğuna dair sorular yöneltiliyor. Fırtına sırasında yatın en az iki kapısının açık kalması ve bu nedenle su almış olabileceği düşünülüyor. Yatta kaybolan kişilerin, tekne su almaya başladığında kaçmaya çalıştıkları sırada hayatlarını kaybettikleri bildirildi.

İHMALLER ARAŞTIRILIYOR

Termini Imerese Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, kazada ölenlere otopsi yapılması talimatı verildi. Ayrıca, mürettebatın bir hata veya ihmalde bulunup bulunmadığı da araştırılıyor.

İngiliz basınında çıkan bazı haberlerde, Mike Lynch’in yakın arkadaşlarıyla ABD’deki dolandırıcılık davasından beraatini kutlamak için bu tatile çıktığı, “Bayesian” isimli yatı geziden önce 30 milyon sterline satmayı düşündüğü ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

19 Ağustos sabahı yerel saatle 05.00 sıralarında Sicilya’nın Palermo kentine 20 kilometre uzaklıktaki Porticello kasabası açıklarında demirli bulunan “Bayesian” isimli lüks yat, şiddetli fırtınanın etkisiyle battı. Olay sırasında yatın içinde bulunan 22 kişiden 15’i bölgedeki teknelerin yardımıyla kurtarıldı. Ancak, biri olay anında hayatını kaybetti ve 6 kişi kayboldu.

İtalyan basını, kayıp kişiler arasında İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı Hannah’nın yanı sıra Morgan Stanley International Başkanı Jonathan Bloomer ve eşi Anne Elizabeth Judith Bloomer, Lynch’in Amerikalı avukatı Chris Morvillo ve eşi Neda Morvillo’nun bulunduğunu duyurdu.

Soruşturmayı derinleştirmek amacıyla İngiltere’den uzman ve müfettişlerden oluşan bir ekibin Sicilya’ya geldiği bildirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP