DOLAR 33,9953 0.28%
EURO 38,0966 0.79%
ALTIN 2.738,781,17
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

SocGen piyasanın ünlü ringinden çekiliyor

SocGen piyasanın ünlü ringinden çekiliyor

Societe Generale, küresel emtia piyasalarının önemli mekanlarından biri olan ve ateşli işlemcilerin el işaretleriyle yaptığı alışverişleriyle tanınan Londra Metal Borsası'nın (LME) seans salonunda bulunmayacağını açıkladı.

ABONE OL
23 Ağustos 2024 18:09
SocGen piyasanın ünlü ringinden çekiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Societe Generale, Londra Metal Borsası’nın (LME) seans salonunda (Ring) işlem yapmayı bırakacağını açıkladı.

LME’den üyelere yapılan açıklamada, bankanın İngiltere biriminin borsanın takas üyesi olarak müşterilere hizmet vermeye devam edeceği ancak salonda yer almayacağı duyuruldu.

Son yıllarda aralarında Triland ve ED&F Man’in de bulunduğu yatırımcıların LME’den ayrılmasıyla ringde sadece yedi üye kalmış olacak.

Ring’in (seans salonu) geleceği LME’de uzun süredir tartışılan bir konuydu. Kırmızı deri koltukları ve el işaretiyle yapılan alım satımların yapıldığı borsa, elektronik ticaretin hakim olduğu bir dünyada bazıları tarafından çağdışı olarak görülüyor. Ayrıca dünyanın önemli endüstriyel metalleri için küresel gösterge fiyatlarının belirlenmesindeki rolü son yıllarda azaldı.

Birçok rakip borsa açık çağrı piyasa tabanlarını yıllar önce kapatırken, Ring’in savunucuları, LME’nin karmaşık günlük, haftalık ve aylık sözleşmelerinin ticareti için etkili bir mekanizma olmaya devam ettiğini söylüyor. Ring’e karşı çıkanlar da var, yüksek frekanslı alım satım firmalarının da aralarında bulunduğu söyleyen piyasa aktörleri, kapatılmasının zamanının çoktan geçtiğini savunuyor.

LME, altı üyeden daha az üyenin bulunması ya da kalan üyelerin tarihsel olarak işlem gören hacimlerin yüzde 75’inden daha azını oluşturması halinde seans salonunu kalıcı olarak kapatmayı değerlendireceğini söyledi.

Bu tarihi kurumun geçmişi, metal üreticileri, tüketicileri ve tüccarlarının Londra’daki bir kahvehanede toplanıp talaş üzerinde bir daire çizerek ticaret yaptıkları İngiltere Sanayi Devrimi’nin ilk günlerine kadar uzanıyor.

Pandemiden çok önce, ticaretin elektronik sistemlere ve üyeler arasında telefon ve e-posta yoluyla doğrudan anlaşmaların yapıldığı ofisler arası piyasaya geçmesiyle birlikte, borsadaki faaliyetler yavaş yavaş azalmaya başlamıştı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP