DOLAR 34,0072 0.35%
EURO 37,8419 0.12%
ALTIN 2.734,671,02
BITCOIN %
İstanbul
31°

AÇIK

KALAN SÜRE

Mobil ekipten engelli araçlarına ücretsiz bakım ve onarım

Mobil ekipten engelli araçlarına ücretsiz bakım ve onarım

Kayseri'de, Talas Belediyesi bünyesinde 2020'den itibaren hizmet veren Engelli Araçları Bakım Onarım Ünitesi, engellilerin belediyeyi arayarak durumu bildirmesi üzerine harekete geçiyor. İhbar üzerine engelli vatandaşların evlerine gidip arıza tespitinde bulunan mobil ekip, arızanın duruma göre yerinde veya atölyede sorununu giderip aracı ücret almadan, sorunsuz şekilde teslim ediyor.

ABONE OL
23 Ağustos 2024 11:42
Mobil ekipten engelli araçlarına ücretsiz bakım ve onarım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de Talas Belediyesi tarafından bakım ya da onarım gerektiren engelli bireylerin araçları mobil ekip aracılığıyla yerinde veya atölyede ücretsiz onarılıp vatandaşlara teslim ediliyor.

Örnek alınacak hizmet

Engelli Araçları Bakım Onarım Ünitesi’nde ustabaşı olarak çalışan Şeref Özel, hizmetin yaklaşık 4 yıldır devam ettiğini söyledi ve ekledi: “Belediye olarak yerinde yapılacak bir arıza varsa yerinde yapıyoruz. Eğer büyük bir arıza veya bakıma ihtiyaç varsa atölyemize getirip burada tamamlayarak en kısa sürede teslimatını yapıyoruz. Mobil araç olarak Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçemizde hizmet veriyoruz ama diğer ilçemizden de kendi belediyeleri veya kişiler kendisi getiriyor. Bunların arızasını ve bakımlarını tamamlayıp kendilerine teslim ediyoruz.”

Ayda 50 kişiye hizmet veriliyor

Özel, ekip olarak 3 kişi çalıştıklarını ve vatandaşların uygulamadan memnun olduğunu dile getirdi. Kayseri’de her engellinin ihtiyaç duyduğunda bu hizmetten faydalanmasını istediklerini vurgulayan Özel, “Aylık 50 civarında engelliye hizmet veriyoruz. Bu araçların tamirinde özellikle işçilik çok para tutuyor. Burada işçiliği tamamen ücretsiz yapıyoruz. Ufak tefek rulmandı, kabloydu, sigortaydı onları da belediyemiz karşılayarak bakım ve onarımını yapıyoruz. Bütün engelliler gelsin. Özel tamircilere boşa para vermesinler” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP