DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN %
İstanbul
28°

AÇIK

KALAN SÜRE

Küresel piyasalarda gözler Jackson Hole sahnesinde

Küresel piyasalarda gözler Jackson Hole sahnesinde

Küresel piyasalarda artık dikkatler tümüyle Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole toplantılarında vereceği mesajlara çevrildi. Piyasalarda Powell’ın bu yıl için 100 baz puana ulaşan indirim fiyatlamalarının altında kalacak bir sinyal vermesi beklentisi hakim. Bu beklentilerle ABD’de tahvil getirileri yükseldi, borsalar düştü.

ABONE OL
23 Ağustos 2024 09:05
Küresel piyasalarda gözler Jackson Hole sahnesinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel piyasalar Fed Başkanı Powell’ın mesajlarını beklerken, yatırımcıların fiyatlamaların altında kalacak bir gevşeme sinyali gelebileceği algısı tahvil getirilerini yükseltirken, hisse senedi endeksleri geriledi.

S&P 500 yüzde 0,9, Nasdaq 100 yüzde 1,7 düştü. Nvidia Corp. büyük teknoloji sektöründeki kayıplara öncülük ederken, Intel Corp. yüzde 6,1 değer kaybetti.

ABD 10 yıllık tahvillerinin getirisi 5 baz puan artarak yüzde 3,85’e yükseldi. İki yıllık ABD tahvillerinin getirisi ise 7 baz puandan fazla arttı.

Yeni işlem gününde ABD vadeli endeksleri yükselişe geçerken, tahviller de bir miktar toparlandı. MSCI Asya Pasifik Endeksi güne satıcılı başlasa da, daha sonra Çin hisseleri öncülüğünde kayıplarını geri verdi.

Çin’de Konut ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakan Yardımcısı Dong Jianguo, ülkenin satılmayan evlerin satın alınmasını hızlandıracağını ve bunları uygun fiyatlı konutlara dönüştüreceğini söylemesi hisseleri destekledi.

Hong Kong, Avustralya ve Güney Kore’de endeksler, ABD’deki kayıpları takip ederek geriledi. Japonya’da Ueda’nın şahin açıklamaları yenin dolar karşısında değer kazanmasını sağlarken, Nikkei 225 yükseldi.

Perşembe günü yüzde 0,41 yükselen Bloomberg Dolar Endeksi bir miktar geriledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP