DOLAR 34,0043 0.34%
EURO 37,8682 0.2%
ALTIN 2.730,950,88
BITCOIN %
İstanbul
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

ABD için resesyon korkusu

ABD için resesyon korkusu

BCA Research: ABD'de resesyon yaklaşıyor ve 'birkaç faiz indirimi' bunu engelleyemeyecek

ABONE OL
23 Ağustos 2024 08:10
ABD için resesyon korkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yatırım araştırma şirketi BCA Research, birçok kişinin düşündüğünün aksine, ekonominin resesyonun eşiğinde olduğunu ve ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin piyasaları resesyondan çıkarmaya yetmeyeceğini düşünüyor.

BCA Research’ün küresel varlık dağılımı baş stratejisti Garry Evans CNBC’ye verdiği demeçte, “Şu anda her birimiz bir resesyon olduğuna inanıyoruz ve bu piyasanın inandığının tam tersi” dedi.

ABD Çalışma Bakanlığı, işsizlik oranının Temmuz ayında %4,3’e yükselerek Ekim 2021’den bu yana en yüksek seviyeye çıktığını ve ABD imalat faaliyetlerine ilişkin bir göstergenin aynı ay sekiz ayın en düşük seviyesine gerilediğini bildirdi.

Stratejist, “Şu anda oldukça hızlı bir şekilde bozulan şeyler var” ifadelerini kullandı.

CME FedWatch aracına göre, Fed fonları vadeli işlem piyasası yatırımcıların yıl sonuna kadar en az üç faiz indirimi beklediğini gösteriyor. Ancak Evans’a göre, bu durum tahminlerinde fazla bir değişiklik yaratmayacak. “Birkaç faiz indirimi resesyonu engellemeyecek. Ortalama resesyon süresi 10 ay. Fed indirimlerinin ekonomiyi canlandırmaya başlaması için bir yıl gibi bir süre geçmesi gerekiyor” diye konuşan Evans, “Piyasa gelecek yılın sonunda Fed fon oranının %3 olacağına inanıyor. Şu anda %5,3 seviyesinde. Resesyon olmadığı sürece bu gerçekleşmeyecek” dedi.

ABD resmi olarak resesyonda olmasa da Affirm tarafından yapılan bir anket, her 5 Amerikalıdan yaklaşık 3’ünün resesyonda olduğunu düşündüğünü ortaya koyuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP