DOLAR 34,0074 0.35%
EURO 37,8615 0.18%
ALTIN 2.730,540,86
BITCOIN %
İstanbul
31°

AÇIK

KALAN SÜRE

İsrail ordusu, Gazze’deki Filistinlileri göçe zorlamaya devam ediyor

İsrail ordusu, Gazze’deki Filistinlileri göçe zorlamaya devam ediyor

İsrail ordusu, saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde zorunlu göçü sistematik bir silah olarak kullanmayı sürdürüyor.

ABONE OL
22 Ağustos 2024 19:54
İsrail ordusu, Gazze’deki Filistinlileri göçe zorlamaya devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze’de, İsrail’in saldırıları ve tehditleri nedeniyle Filistinlilerin zorunlu göç çilesi bitmiyor.

Saldırılardan kaçmak için oradan oraya savrulan Filistinliler, güvenli yerin olmadığı Gazze’de nereye gideceklerini bilmiyor.

Zira, İsrail ordusu, “güvenli olduğunu” iddia ettiği yerlerin daha sonra boşaltılmasını istiyor hatta buralara da saldırılar düzenliyor.

İsrail ordusu, Gazze’de son bir hafta içinde “güvenli” olduğu iddia edilen bölgenin bazı kısımları dahil olmak üzere 5 ayrı sözde “tahliye emri” yayımladı.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yeni bir harita paylaştı.

Adraee, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’a bağlı Beni Süheyla kabasının dahil olduğu bazı bölgelerin boşaltılmasını istedi.

BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in Gazze’de bu ay şu ana kadar 13 ayrı “tahliye emri” yayınladığını belirtti.

İsrail’in bu kararlarının Gazze’de yaklaşık 250 bin kişiyi etkilediğine dikkati çekilen açıklamada, “Aileler, ‘askeri operasyonlar’ ve yaz sıcağı arasında taşıyabilecekleri ne varsa yanlarına alarak tekrar tekrar yerlerinden ediliyor. Gazze Şeridi’nde bu yorucu döngüden kaçış yok.” ifadelerine yer verildi.

İsrail, Gazze’de zorunlu göçü sistematik bir silah olarak kullanıyor

İsrail, 7 Ekim’de başlattığı saldırılardan bu yana yayınladığı “tahliye” kararlarıyla Gazze Şeridi’ndeki Filistinlileri sürekli olarak oradan oraya göçe zorluyor.

BM verilerine göre, Gazze’de yaşayan her 10 kişiden 9’u İsrail saldırıları nedeniyle zorla yerinden edildi.

Gazze’de oradan oraya savurulan Filistinliler, saldırılar ve gıda sıkıntısının yanı sıra zorunlu göç nedeniyle de zor günler geçiriyor.

BM’ye göre, Gazze’deki Filistinlilerin büyük çoğunluğu ayda bir göç etmek zorunda kalıyor.

İsrail’in saldırılarından kaçan Filistinliler, çaresizlik içinde sığındıkları alanlarda derme çatma çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP