DOLAR 33,9108 0.16%
EURO 37,8256 0.06%
ALTIN 2.706,32-1,02
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Suudilerin petrol ihracatı gelirleri 3 yılın en düşüğünde

Suudilerin petrol ihracatı gelirleri 3 yılın en düşüğünde

Suudi Arabistan'ın yurt dışı pazarlara petrol satışları Haziran ayında 17,7 milyar dolarla son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi.

ABONE OL
22 Ağustos 2024 16:54
Suudilerin petrol ihracatı gelirleri 3 yılın en düşüğünde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suudi Arabistan’ın petrol ihracatından elde ettiği gelir, fiyatlardaki düşüş ve krallığın üretimi kısma kararı nedeniyle son üç yılın en düşük seviyesine geriledi.

Ülkenin istatistik kurumuna göre, ham petrol ve rafine ürün sevkiyatlarından elde edilen satışlar Haziran ayında 17,7 milyar dolara düştü. Bu rakam yıllık bazda yüzde 9’dan fazla, Mayıs ayına göre ise yaklaşık yüzde 12 düşüş anlamına geliyor.

Dünyanın en büyük ham petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan için petrol gelirleri önemini koruyor.

Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın elektrikli araçlardan yarı iletkenlere ve futbola kadar her alanda devasa yatırımlarla ekonomiyi dönüştürme çabası petrol gelirleri tarafından destekleniyor.

Krallık, Neom olarak bilinen yeni bir çöl şehrinin bazı bölümleri de dahil olmak üzere projelerinden bazılarını küçültmek veya ertelemek zorunda kaldı. Üretimi azaltma strateji fiyatları yükseltmede başarısız oldu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü üyelerini ve Rusya gibi diğer ülkeleri içeren OPEC+’nın dördüncü çeyrekte üretimi artırmaya başlaması planlanıyor. BP, fiyatların düşük kalması nedeniyle grubun bu plan konusunda “gergin” olduğunu söylüyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP