DOLAR 33,9309 0.19%
EURO 37,8313 0.03%
ALTIN 2.706,95-1,00
BITCOIN %
İstanbul
31°

AÇIK

KALAN SÜRE

İstanbullular dikkat: Sıcaklıklar düşüyor, şiddetli yağış geliyor!

İstanbullular dikkat: Sıcaklıklar düşüyor, şiddetli yağış geliyor!

Meteoroloji'nin ardından bir uyarı da Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den geldi.Pazartesi günü İstanbul için şiddetli yağış uyarısında bulunan Şen, deniz suyu sıcaklıklarındaki yüksekliğin anormal seviyede olduğuna dikkat çekip uyardı: "Yüksek olması beni endişelendiriyor."

ABONE OL
22 Ağustos 2024 16:08
İstanbullular dikkat: Sıcaklıklar düşüyor, şiddetli yağış geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu raporunda şiddetli yağış uyarısında bulundu.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de yarından itibaren Trakya hariç sıcaklıkların normal seyrine ineceğini belirtirken, “Pazartesi günü Türkiye’nin çoğu yerinde yağış olacak. Pazartesi günü İstanbul’a gelecek soğuk hava var bu hava deniz üzerindeki sıcaktan geçecek ve buharlaşma artacak ve İstanbul’da şiddetli yağış olabilir” dedi.

Şen, ayrıca deniz suyu sıcaklıklarındaki yüksekliğin anormal seviyede olduğuna dikkat çekip “Atmosferdeki hava olaylarının bir kısmı bu deniz yüzey sıcaklığından kaynaklanır. Yüksek olması beni endişelendiriyor” ifadelerini kullandı.

HAFTA SONUNA DİKKAT

Prof. Dr. Orhan Şen’in önümüzdeki günlerde etkili olacak hava durumuyla ilgili şunları söyledi:

Artık atmosfer değişmeye başladı. Haziran, temmuzdaki aşırı sıcaklar biraz kendisini normallere doğru döndürmeye başladı. Yarından itibaren Trakya hariç sıcaklıklar normallere iniyor. Hatta pazartesiden itibaren normallerin de altına düşecek gibi görünüyor.

Soğuma ile yağışlar başlayacak. Bazı bölgelerde önemli yağışlar var. Batı Karadeniz’in iç kesimleri Kastamonu ve Ankara’nın kuzey kesimlerinde gök gürültülü yağışlar var. Ankara’da sıcaklık 29 dereceye kadar düşecek. İstanbul’da hava sıcaklığının pazartesi 29 derecenin altına düşme ihtimali var.

Sıcaklıklar hafta sonu düşüyor. Pazartesi günü Karadeniz’deki yüzey suyu sıcaklıkları hala yüksek.

‘DENİZ SUYU SICAKLIKLARININ YÜKSEK OLMASI ENDİŞELENDİRİYOR’

Doğu Karadeniz’de 29 derecelik, Mersin’de 33 derecelik deniz suyu sıcaklığı var; bunlar anormal. Atmosferdeki hava olaylarının bir kısmı bu deniz yüzey sıcaklığında kaynaklanır. Yüksek olması beni endişelendiriyor biraz.

Ağustos’un sonu Eylül ayındaki yağışlar şiddetli olabilir. Pazartesi günü İstanbul’a gelecek soğuk hava var bu hava deniz üzerindeki sıcaktan geçecek ve buharlaşma artacak ve İstanbul’da şiddetli yağış olabilir.

İstanbul’da pazartesi ve salı günü dikkatli olacağız. Pazartesi günü Türkiye’nin çoğu yerinde yağış olacak.

Rüzgar hızı zayıf. Sıcaklıklar düşüyor, nem artıyor. Orman yangınları açısından. Yağışlar orman yangını açısından iyi tutuşma ihtimali düşüyor.

Torosların arka tarafında kuru bir hava olacak. Antalya tarafı nemli.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP