DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Bangladeş’ten helikopterle kaçan Hasina’nın diplomatik pasaportuna iptal kararı

Bangladeş’ten helikopterle kaçan Hasina’nın diplomatik pasaportuna iptal kararı

Bangladeş'te, eski Başbakan Şeyh Hasina Vecid'in ve eski hükümet yetkililerinin diplomatik pasaportlarının iptal etme kararı alındığı bildirildi. Geçici hükümetin İçişleri Bakanlığı yetkilileri, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, pasaportlarla ilgili resmi kararın yakında yayınlanacağını belirtti.

ABONE OL
22 Ağustos 2024 10:36
Bangladeş’ten helikopterle kaçan Hasina’nın diplomatik pasaportuna iptal kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yetkililer, eski Başbakan Hasina’nın ve Hasina’nın hükümetindeki bakanlar ve parlamento üyelerinin diplomatik pasaportlarının iptal edilmesine karar verildiğini belirtti. Konuya ilişkin gerekli süreçlerin başlatıldığını ifade eden yetkililer, resmi kkarın yakında açıklanağını söyledi.

Ülkede ne olmuştu?

Bangladeş’te 1971’deki Bağımsızlık Savaşı’nda görev alan kişilerin çocuklarına kamuda kontenjan ayrılması kararının ardından temmuz ortasında öğrencilerin başını çektiği protestolar başlamıştı. Yüksek Mahkemenin temmuz sonunda kontenjan kotası oranlarını düşürmesiyle protestolara son verildiği duyurulmuştu.

Gösterilerdeki şiddet olaylarından sorumlu tutulan Cemaat-i İslami Partisi ve öğrenci kanadının yasaklanmasının ardından protestocular, bu kez de gösterilerde yaşamını yitirenler için “adalet” çağrısıyla sokaklara dökülmüştü. Bangladeş’teki gösteriler sırasında şiddet olaylarında yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi gözaltına alınmıştı.

Şiddet olayları artarak devam ederken Başbakan Şeyh Hasina, resmi konutundan ayrılarak askeri helikopterle Hindistan’a gitmiş, bu sırada göstericiler Başbakan’ın resmi konutunu basmıştı. Nobel ödüllü Muhammed Yunus, 8 Ağustos’ta geçici hükümet başkanı olarak yemin edip göreve başlamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP