Yeni güvenli liman euro mu?

Yeni güvenli liman euro mu?

Küresel piyasalarda güçlü doların son zamanlarda değer kaybetmesi ve yendeki para politikası dolaylı dalgalanmalar sonrasında euro piyasa aktörleri tarafından daha güvenli görülüyor. Jackson Hole öncesinde euro dolar karşısında bir yılın en yüksek seviyesine çıktı.

ABONE OL
22 Ağustos 2024 09:11
Yeni güvenli liman euro mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü Jackson Hole Sempozyumu’nda yapacağı konuşmada faiz indirimi argümanını destekleyeceği beklentisi euroyu dolar karşısında bir yılın en yüksek seviyesine taşıdı.

Euro/Dolar Çarşamba günü bir ara %0,4 oranında değer kazanarak Temmuz 2023’ten bu yana en güçlü seviyesi olan 1,1174’e yükseldi.

Fed’in en son politika toplantısının tutanaklarının birçok yetkilinin faiz oranlarının düşürülmesini uygun gördüğünü göstermesinin ardından dolar genel olarak zayıflarken, İngiliz sterlini de dolara karşı Temmuz 2023’ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Euro ve sterlindeki yükseliş, Fed’in önümüzdeki aylarda Avrupa Merkez Bankası’ndan (AMB) daha fazla faiz indireceğine yönelik beklentilerin arttığı bir dönemde gerçekleşti.

Nomura International Döviz Stratejisti Yusuke Miyairi, “Dolardaki zayıflık euroyu yukarı itiyor. Ancak Euro Bölgesi’ndeki temeller, özellikle de bölgenin büyümesi, bu yükselişi desteklemiyor” dedi.

Nomura’ya göre Temmuz ayı Euro Bölgesi imalat PMI verisi beklenenden daha yumuşak gelebilir. Miyairi bu verinin euro için “önemli bir test” olacağını söyledi.

Societe Generale SA Kur Başstratejisti Kit Juckes, euronun Eylül başındaki bir sonraki ABD istihdam raporuna kadar 1,10-1,12 dolar aralığında kalabileceğini öngördü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP