DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN %
İstanbul
28°

AÇIK

KALAN SÜRE

Yunan tankeri Kızıldeniz’de sürükleniyor

Yunan tankeri Kızıldeniz’de sürükleniyor

İngiliz ordusu, Kızıldeniz'de Husilerin saldırısına uğrayan Yunan petrol tankerinin sürüklendiğini ve alev aldığını duyurdu.

ABONE OL
22 Ağustos 2024 08:40
Yunan tankeri Kızıldeniz’de sürükleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiliz ordusu, Kızıldeniz’de seyahat eden Yunan bandıralı bir petrol tankerinin Çarşamba günü defalarca saldırıya uğradığını ve Yemen’deki Husi isyancılar tarafından gerçekleştirildiğinden şüphelenilen bir saldırının ardından geminin “komuta altında olmadığını” ve alevler içinde sürüklendiğini söyledi.

Haftalardır Kızıldeniz’de yaşanan en ciddi saldırı olan bu olay, Husilerin Gazze Şeridi’ndeki İsrail-Hamas savaşı nedeniyle gemileri hedef alan ve her yıl 1 trilyon dolarlık kargonun geçtiği bir ticaret yolunu kesintiye uğratan aylardır süren kampanyası sırasında meydana geldi.

İngiliz ordusunun Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları Merkezi, saldırıda küçük teknelerdeki kişilerin önce isyancıların elindeki Yemen liman kenti Hodeida’nın yaklaşık 140 kilometre (90 mil) batısında hafif silahlarla ateş açtığını söyledi. Gemiye dört merminin de isabet ettiği belirtildi. Bunun dron mu yoksa füze mi olduğu hemen anlaşılamadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP