Güney Kore faize dokunmadı

Güney Kore faize dokunmadı

Güney Kore Merkez Bankası faizi değiştirmedi, büyüme ve enflasyon tahminini düşürdü.

ABONE OL
22 Ağustos 2024 08:09
Güney Kore faize dokunmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kore Merkez Bankası, piyasaların beklentisi doğrultusunda üst üste 13’üncü kez politika faiz oranında bir değişikliğe gitmedi; Önümüzdeki aylarda gevşemeye yöneleceğine dair artan beklentiler nedeniyle yıl için enflasyon ve büyüme tahminlerini düşürdü.

Banka’dan yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranı %3,50 olarak kaldı. Analistlerin beklentisi de faizde bir değişiklik olmayacağı yönündeydi.

Çoğu ekonomist, Banka’nın Ekim veya Kasım ayında faiz indireceğini öngörüyor.

Merkez bankası, faiz kararıyla birlikte yayımlanan revize edilmiş görünüm raporunda bu yıl GSYH ve enflasyon tahminlerini düşürdü. Banka, bu yıl GSYH’nın %2,4 büyüyeceğini ve enflasyonun da ortalama %2,5 olmasını bekliyor. Önceki tahminde %2,5 GSYH büyümesi ve ortalama %2,6 enflasyon öngörülüyordu.

Merkez bankası, dalgalanan tarım ve petrol fiyatlarından kaynaklanan son artışa rağmen enflasyonun hâlâ düşüş eğiliminde olduğunu düşünüyor.

Ülkenin manşet enflasyonu Haziran’daki %2,4’ten Temmuz’da %2,6’ya yükseldi; Ancak gıda ve enerji fiyatlarını hariç tutan çekirdek enflasyon, yıllık %2,2 artışla üst üste üçüncü ayda da aynı hızda büyüdü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP