DOLAR 33,9164 0.09%
EURO 37,9064 0.07%
ALTIN 2.737,300,03
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Blake Lively nerede hata yaptı?

Blake Lively nerede hata yaptı?

Hollywood'un sarışın yıldızı denildiğinde taşların birer birer yerine oturduğu isimlerden biri Blake Lively. Ancak son dönemde hakkında yazılanlar ve son filminin lansmanıyla kendi ismini taşıyan saç bakım ürününün lansmanının aynı ana denk gelmesi hem kendini hem de eşini bir seri halkla ilişkiler depremine maruz bıraktı.

ABONE OL
21 Ağustos 2024 20:21
Blake Lively nerede hata yaptı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Blake Lively… Hollywood’un altın kızının masalsı halkla ilişkiler yolculuğu kabusa mı dönüyor? Artan tepkilerin ortasında, Daily Mail’in başarılı editörü Alison Boshoff Lively için her şeyin ne zaman yanlış gitmeye başladığını yazdı.

Blake Lively’nin kariyerinin en önemli anı ABD Vogue’un prestijli Eylül sayısında yer aldı ve dergide yazanları ‘hayat boyu süren bir rüyanın gerçekleşmesi’ olarak adlandırdı.

TAYLOR’IN İKONİK ELBİSESİYLE…

Dergi, Vogue’un standartlarına göre bile çılgınca gurur verici bir makaleyle Blake’e iltifatlar yağdırıyordu. 36 yaşındaki oyuncuyu ‘harika bir film yıldızı’, ‘harika’ bir anne olarak tanımlıyor ve Hugh Jackman, Gigi Hadid ve Taylor Swift gibi arkadaşlarının onunla ilgili söylediği övgü dolu cümlelere yer veriliyordu.

Lively, Elizabeth Taylor’a ait bir kolye de dahil olmak üzere Cartier elmaslarıyla süslenmiş bir şekilde fotoğraflandı. Vogue’dan Anna Wintour’a ‘kendisinin yanında’ olduğu için teşekkür ediyor ve Instagram’da şunları yazıyor: ‘Bu makale, sanki kendi cenazeme katılabilmiş ve mutlu ve canlı bir şekilde ayrılabilmişim gibi hissettiriyor.’

Kocası Ryan Reynolds ile birlikte görüntülenen aktris, Hollywood’un en gösterişli çiftinin bir parçasıydı ancak şimdi kendisini büyüyen fırtınanın içinde itibarı için mücadele ederken buluyor.

It Ends With Us’ın piyasaya sürülmesinin Lively’nin yalnızca ABD süpermarketi Target’ta ve kendi web sitesi üzerinden satılan yeni saç bakım serisi Blake Brown’ın lansmanıyla aynı zamana denk gelmesi bir halkla ilişkiler talihinin eseri gibi görünmüş olmalı.

HER İKİSİ DE ZİRVEDEYDİ AMA BU DA YETMEDİ

Her ikisinin de gişede zirveye yerleşen filmleri var;

Reynold’ın milyar dolarlık süper kahraman filmi ‘Deadpool & Wolverine‘; Blake’in ise 2016’da basılan romanının uyarlaması olan ve 25 milyon $ bütçeyle çekilen, şu ana kadar 180 milyon $ hasılat elde eden ‘It Ends With Us‘ filmleri…

Öte yandan her iki isim de zirvedeyken Lively’in, sadece saç bakım ürünlerini değil, içecek şirketini de pazarlaması onu eleştirilerin hedefine koymuş görünüyor.

It End With Us, başlangıçta parlak görünebilir, film Boston’a taşınan ve çekici beyin cerrahı Ryle Kincaid’e aşık bir çiçekçi olan Lily Bloom’un hikayesini anlatıyor. Ancak Lily, Ryle’ın davranışlarında ebeveynlerinin gergin ve mutsuz ilişkisinin yankılarını hissettiğinde işler kısa sürede kararıyor.

Lively, tuhaf bir şekilde filmi neşeli bir romantik komedi olarak satmaya çalışıyor gibi görünüyor çünkü izleyicilerine ‘Arkadaşlarınızı toplayın, çiçeklerinizi giyin ve dışarı çıkıp izleyin!’ cümleleriyle spoiler veriyor.

DAHA KÖTÜSÜ VAR…

Filmin galasından sonra düzenlenen after-party’de, Betty Buzz’ın içki serisinden yaptığı kokteyli fırlatan filmin tacizci erkek karakterine, Blake’in eşinin ismi tiye alınarak ‘Ryle sen bekle’ adı verildi..

Aile içi şiddet ile alkol arasındaki bağlantı ve Lively’nin röportajlarda bu konuyu ele alma konusundaki başarısız girişimleri göz önüne alındığında, bu bir eleştiri fırtınası başlattı.

Bu arada, setteki rol arkadaşı Justin Baldoni nedeniyle olduğu iddia edilen toksik çalışma ortamı hakkında basına yansıyanlar, bazı insanların Blake’in değil, Justin’in tarafını tutmasına yol açtı.

BLAKE’İ AŞAĞILADI, AĞLATTI AMA…

İki olgun insanın neden anlaşamadığını gerçekten kim söyleyebilir? Öte yandan filmin hem yönetmeni hem de başrol oyuncusu olan Baldoni aynı zamanda film sırasında onu kucağına almak zorunda kalacağı için Blake’e ne kadar kilo verdiğini sorması Baldoni’nin şu savunmasıyla bir kez daha ortalığı karıştırdı: “Sırt ağrısı çeken biri olarak en büyük şikayetim Blake’in kiloları…”

Sette uzun süren kahkahalara neden olsa da dört çocuk annesi Lively’i, şişmanlığı yüzünden ağlatarak aşağılamayı başarmıştı Baldoni. Hayranları ise Baldoni’nin eleştirilerinin Lively’e değil, dublörüne yönelik olduğunu savunurken sürekli olarak onun gibi bir aktörün asla bir kadını utandırmak gibi bir niyetle konuşmadığını belirttiler. Tepkiler büyüdükçe, olayları haberleştiren muhabirlere yönelik daha önceki sert yorumlar yeniden ortaya çıktı…

VE DÜĞÜN GECESİ YENİDEN GÜNDEMDE

Lively’nin 2012’deki dokuz köle kulübesinin sıralandığı bir alanda gerçekleşen kötü hesaplanmış düğünü (kendisi ve Reynolds’un daha sonra ‘kayıtsız şartsız’ özür dilediği) sıkıntılı konu başlığıyla servis edildi ve pek çok platformda çevrimiçi olarak tartışıldı.

Üsütüne Anna Kendrick ve Leighton Meester gibi yardımcı oyuncularla yaşadığı çekişmeler hakkındaki dedikodular da yeniden alevlendi.

Sonuç olarak Vogue’un elmaslarla kaplı film yıldızı bazıları tarafından daha çok ‘kötü bir kız’ gibi görüldü ya da gösterildi. Lively’nin şaşırtıcı düşüşünü gözlemleyen halkla ilişkiler uzmanı bir hayranına göre tüm bu yaşananlar ‘beş yıldızlı batış şov’ gibi görünüyor. Bunu daha da şaşırtıcı kılan şey, Lively’nin çok saygı duyulan PR emektarı Leslie Sloane (Katie Holmes ve Lindsay Lohan ile çalışıyor) tarafından yönetiliyor olması. Ancak belki de son aylarda bazı şeyler öyle raydan çıktı ki o da çözümü, Sloane’un tavsiyelerini dinlememekte buldu.

HERŞEY 2019’A DAYANIYOR

Bu mevcut dramanın tohumları, Justin Baldoni’nin büyük bir başarı yakalayan It Ends With Us romanının haklarını satın aldığı 2019 yılına dayanıyor. Baldoni daha önce, kistik fibrozlu bir gencin aşkını konu alan Five Feet Apart adlı bir romantik filmi yönetmiş ve ardından kendi şirketi Wayfarer Studios’u kurmuştu. Lively bir avdı – proje için öneminin bir göstergesi de yapımcı kredisi almış olmasıydı.

Ancak yapım başladığında ortaya çıkıp repliklerini söylemekten çok daha fazlasını yaptığı anlaşılıyor – bunun yerine, etkisi ve parasıyla diğer oyuncuları kendi yörüngesine çekti. ‘İnsanlar gücün olduğu yeri takip eder’ denir. İşte her şey bu cümlenin ekseninde başladı ve öyle görünüyor ki bu eksenden çok da uzaklaşmadan bitecek. Gülinay Selçuk/sozcu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP