DOLAR 33,9096 0.14%
EURO 37,7566 0.06%
ALTIN 2.734,61-0,07
BITCOIN %
İstanbul
26°

PARÇALI BULUTLU

KALAN SÜRE

Çin Merkez Bankası yuana desteği kıstı

Çin Merkez Bankası yuana desteği kıstı

Çin Merkez Bankası (PBOC) günlük referans döviz kurunu çarşamba günü için 7,1307 olarak belirledi.

ABONE OL
21 Ağustos 2024 08:15
Çin Merkez Bankası yuana desteği kıstı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Merkez Bankası (PBOC) yuan için günlük referans kurunu bir yıldan uzun bir süredir ilk kez piyasadaki beklentilere paralel bir seviyede belirledi. Bu da PBOC’nin son dönemde yaşanan değer kazancının ardından yuanın seviyesinden memnun olduğunu ve daha da değerlenmesini pek istemediğini ortaya koydu.

PBOC günlük referans döviz kurunu çarşamba günü için 7,1307 olarak belirledi. Bu da Bloomberg’in analist ve traderlar ile yaptığı ankette ortaya çıkan tahminin sadece 7 pips uzağında bir seviye. Sabitleme ile beklenti arasındaki fark Haziran 2023’ten bu yana en düşük seviyede gerçekleşti. Yuan, son haftalarda Fed’in gelecek ay faiz indirimine gideceği beklentisiyle gerileyen dolar karşısında 2024 yılının kayıplarının çoğunu sildi.

Yuanı ucuza borçlanıp daha yüksek getirili bir para birimine karşı satmayı içeren carry stratejisindeki çözülme de bu yükselişe destek oldu. Standard Chartered Bank’ın Çin makro strateji müdürü Becky Liu, bugünkü sabitlemenin yuanın çok fazla güçlenmesine izin verme konusundaki isteksizliğe işaret ettiğini söyledi. Liu, “Şu anda dolar/yuan’ı yılsonuna kadar 7,10-7 seviyesinde görüyoruz” dedi.

Çin ekonomisine ilişkin olumsuz beklentiler ve ülkenin ABD ile getiri farkı yuan üzerinde baskı oluşturduğu için, PBOC sabitleme ile geçtiğimiz yılın büyük bölümünde yuanı desteklemeyi hedefledi. Kamu bankalarının dolar satışları da Döviz kurunun desteklenmesinde etkili oldu. Ancak Çinli yetkililerin gevşeme için alan açılması çağrısının ardından PBOC birkaç ay önce sabitlemeyi kademeli şekilde yuan aleyhine zayıflatmaya başladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP