DOLAR 33,9096 0.14%
EURO 37,7566 0.06%
ALTIN 2.734,61-0,07
BITCOIN %
İstanbul
26°

PARÇALI BULUTLU

KALAN SÜRE

Petrol kayıplarını koruyor

Petrol kayıplarını koruyor

Petrol, bir endüstri raporunun ABD ham stoklarında ikinci haftalık artışa işaret etmesi ve Washington'un İsrail ile Hamas arasında ateşkes yönündeki baskısını sürdürmesinin ardından üç günlük düşüşünü sürdürdü.

ABONE OL
21 Ağustos 2024 07:31
Petrol kayıplarını koruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brent önceki üç seansta neredeyse yüzde 5 kaybettikten sonra varil başına 77 doların üzerinde işlem görürken, ABD ham petrolü 73 dolara yakın. Rakamlara aşina kaynaklara göre, Amerikan Petrol Enstitüsü ham petrol stoklarının geçen hafta 347 bin varil arttığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Salı günü Orta Doğu’dan ateşkes anlaşması yapmadan ayrıldı. Opsiyon piyasaları Orta Doğu’daki düşmanlıklara ilişkin endişelerin azaldığının sinyallerini veriyor.

Commonwealth Bank of Australia’dan analist Vivek Dhar, “Gazze ateşkesine bağlı olarak petrol fiyatlarında yaşanacak herhangi bir düşüşün muhtemelen kısa ömürlü olacağını düşünüyoruz” çünkü ateşkes olasılığı düşük” dedi.

Çin’in zayıf ekonomisinin OPEC+’nın arz kesintilerini gölgede bırakmasıyla ham petrol bu yılki kazanımlarının çoğundan vazgeçti. Yatırımcılar aynı zamanda ABD ekonomik verilerini de izliyor.

Enerji Bilgi İdaresi’nin (API) Çarşamba günü ilerleyen saatlerde resmi ABD stok verilerini yayınlaması planlanıyor. API, Cushing ham stoklarının yanı sıra benzin ve damıtılmış yakıtta da düşüş bildirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP