DOLAR 33,7576 0.2%
EURO 37,4389 0.8%
ALTIN 2.717,290,04
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Eren Holding’e 854 milyon dolarlık finansman

Eren Holding’e 854 milyon dolarlık finansman

Eren Holding, Galler'deki kutu ve temizlik kağıdı yatırımı için 854 milyon dolarlık kredi temin etti. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Eren Holding yıllık 2,6 milyon ton kağıt ve 1 milyon ton oluklu mukavva ambalaj üretim kapasitesiyle Avrupa’nın üçüncü büyük kağıt ve ambalaj üreticisi olacak.

ABONE OL
19 Ağustos 2024 19:28
Eren Holding’e 854 milyon dolarlık finansman
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eren Holding, Galler’de 1,3 milyar dolarlık karton kutu, temizlik kağıtları üretim tesisi yatırımını finanse etmek üzere 775 milyon euroluk (854 milyon dolar) kredi sağladı.

Eren Holding iştirakı Eren Kağıt’ın CEO’su Sabri Çimen, iştirakleri Modern Karton’un 13 uluslararası ve Türk bankayla birlikte üç ihracat kredi ajansından finansman sağladıklarını belirtti. Çimen, Bloomberg’e yaptığı açıklamada kredinin, Shotton’da yılda 750 bin ton karton kutu ve 67 bin ton temizlik kağıdı üretim kapasitesine sahip olacak yeni bir tesisin inşasında kullanılacağını belirtti.

Çimen, finansman anlaşmasının küresel ve yerel borçlanma piyasaları için zorlu bir dönemde gerçekleştiğini, ancak projenin “sürdürülebilir doğasının” finansmanı sağlayanlar için projeyi daha cazip hale getirdiğini söyledi.

Çimen Galler’deki yeni kağıt fabrikasının Birleşik Krallık’ın halihazırda ihraç etmekte olduğu karton kutu atığı fazlasını hammadde olarak kullanacağını söyledi. Bu atıkları nihai ürüne dönüştürmek Birleşik Krallık’ın karton kutu ithalatını azaltmaya destek olacak.

“Bugün itibariyle Birleşik Krallık net bir ithalatçı,” diyen Çimen “Shotton Mill’in üretime geçmesinden sonra Birleşik Krallık karton kutu endüstrisinde net ihracatçı ülkeye dönüşecek” dedi. Tesisin 2025’in üçüncü çeyreğinde faaliyete geçmesi öngörülüyor.

Çimen’in verdiği bilgiye göre, tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Eren Holding yıllık 2,6 milyon ton kağıt ve 1 milyon ton oluklu mukavva ambalaj üretim kapasitesiyle Avrupa’nın üçüncü büyük kağıt ve ambalaj üreticisi olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP