DOLAR 33,7525 0.2%
EURO 37,3161 0.48%
ALTIN 2.700,64-0,57
BITCOIN %
İstanbul
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Ukrayna, Rusya’da bir köprüyü daha havaya uçurdu

Ukrayna, Rusya’da bir köprüyü daha havaya uçurdu

Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesine saldırıları Moskova'da şok etkisi yaratırken Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya'nın Kursk bölgesinde tampon bölge istediğini açıkladı.

ABONE OL
19 Ağustos 2024 15:36
Ukrayna, Rusya’da bir köprüyü daha havaya uçurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Kursk bölgesinde operasyonlarına devam eden Ukrayna, stratejik öneme sahip bir köprüyü daha yok ettiklerini açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise, burada bir tampon bölge istediğini ifade etti.

BBC’nin habwrine göre pazar günü yayınladığı havadan görüntülerle Ukrayna ordusu, Zvannoe bölgesindeki Seym nehri üzerinde bulunan ikinci bir köprüyü daha yıktıklarını belirtti. Bu haftanın başında Seym nehrindeki Glushkovo kasabası yakınındaki bir köprüyü daha yok ettiklerini belirten Ukrayna, Rusya topraklarında iki haftadır ilerliyor.

Zelenskiy, Rusya’nın Kursk bölgesinde bir tampon bölge istediğini söyleyerek Ukrayna’nın buradaki müdahalesinin daha kalıcı olabileceğinin sinyalini verdi.

Reuters’a konuşan askeri analistlere göre, bölgedeki üç köprü Rusya tarafından askeri sevkiyat için kullanılıyor. Bunların ikisi ya tamamen yok edildi ya da ciddi bir şekilde hasar gördü.

Zelenskiy, hafta sonu yaptığı açıklamada ordusunun Kursk’taki pozisyonlarını güçlendirdiğini söylemişti. Zelenskiy’e göre bu operasyonların amacı savunmadan öte bir amaç taşıyor, Rusya’nın savaş gücüne zarar verilmesi ve Ukrayna’ya daha fazla saldırmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Zelenskiy’in danışmanı Mykhaylo Podolyak da amacın, Rusya’nın müzakerelere başlaması için ikna edilmesi olduğunu söyledi.

Rusya topraklarına II. Dünya Savaşı’ndan beri ilk defa yabancı askerler ayak bastı. Kursk bölgesinden binlerce kişi tahliye edildi.

Son haftalarda Ukrayna, Rusya’nın batısında ilerlerken Rusya da Ukrayna’nın doğusunda birkaç köyü ele geçirdi. Rusya, bu operasyona güçlü bir yanıt vereceklerini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP