DOLAR 33,7494 0.19%
EURO 37,3476 0.56%
ALTIN 2.707,70-0,31
BITCOIN 1966583-2,34%
İstanbul
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Hayvanseverlerden belediyelere tepki

Hayvanseverlerden belediyelere tepki

Niğde ve Altındağ belediyelerinde hayvanlara yönelik yaşanan şiddet olaylarına tepki gösteren Eskişehirli hayvanseverler, "Yasayı geri çek" sloganlarıyla yürüyüş yaptı.

ABONE OL
19 Ağustos 2024 15:38
Hayvanseverlerden belediyelere tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eskişehir’de Hamamyolu Caddesi’nde bir araya gelen yüzlerce hayvansever, sokak hayvanlarının öldürülmesini içeren ve TBMM’de kabul edilen yasaya tepki göstermek amacıyla Ulus Anıtı’na yürüdü.

Ulus Anıtı’nda hayvanseverler adına basın açıklaması yapan Eskişehir Doğayı ve Hayvanları Derneği Volkan Üçtepe, “Artış gösteren köpek popülasyonu konusunda güvenli sokaklar yaratmak bahanesiyle tüm sokak hayvanlarını ölüme götüren bu katil yasa ülkenin dört bir yanında katliamların başlamasıyla, tüm vicdan ve merhamet sahibi insanların üzerine kara bulut gibi çökmüştür. 20 yıldır mevcut olan 5199 sayılı kanunda amacı hayvanların rahat yaşamalarını, iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, acı, ıstırap ve her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamak olan, 1. maddenin uygulanmamış olması şu an bizlere kanla ve katliamla beslenen bir yönetimin oluşunu düşündürüyor” dedi.

“BİR AN ÖNCE YANLIŞTAN DÖNÜN”

Hayvanlara yönelik şiddetin son bulmasını ve yasanın geri çekilmesi talebinde bulunan Üçtepe, şöyle devam etti:

Katil yasanın hazırlandığı süre içerisinde, her kesimin görüşünün dikkate alındığı iddia edilmişse de şu an yapılan katliamlar bizlere alınan görüşlerin yalnızca kendi kafalarındaki katliama kılıf uydurmak ve hayata geçirmek için kullanıldığını göstermiştir.

Konu yaşatmak olunca yıllardır uyuyan belediyeler apar topar kana susamış gibi çıkarılan katliam yasasını hiç vakit kaybetmeden düşmanca, kalleşçe uygulamaya başlamışlardır.

Yasaya göre hayvanların yeterli alanı sağlanmadan toplatılması söz konusu değildir ve hepimiz biliyoruz ki Türkiye’de hiçbir belediyede sokak hayvanlarının rahat yaşamasını sağlayacak bir yaşam alanı yoktur.

-Bu nedenle şu an yapılan toplamalar yasaya aykırıdır. Biran evvel bu yanlıştan dönülmesini, bu katliamın son bulmasını istiyoruz.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP