DOLAR 33,7525 0.2%
EURO 37,3161 0.48%
ALTIN 2.700,64-0,57
BITCOIN %
İstanbul
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Volvo Türkiye’de sedan modellerin satışına son veriyor

Volvo Türkiye’de sedan modellerin satışına son veriyor

Volvo Car Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Alican Emiroğlu, markanın ürün gamında önemli değişikler yapacaklarını belirterek, "Son gümrük vergileri nedeniyle sedan modellerimizin satışına son vereceğiz. Çin'de üretilen bu modellerin satışlarını yeni yıldan itibaren durduracağız. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye'de sedan bir otomobil satmayı planlamıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
19 Ağustos 2024 12:08
Volvo Türkiye’de sedan modellerin satışına son veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin 2023 yılında tüm zamanların rekorunu kırarak 11 bin 646 adetlik satış rakamına ulaşan Volvo Car, Türkiye’de sedan modellerin satışını durduruyor.

Habertürk.com’da yer alan habere habere Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, markanın kompakt SUV modeli XC40’ta artık benzinli motor seçeneğinin sunulmadığını ve otomobilin EX40 ismi ile sadece elektrikli olarak yola devam ettiğini anlattı.

Emiroğlu, “Sedan modellerimiz ise Çin’de üretildiği için, yeni yıldan itibaren artık bu modelleri getirmeyeceğiz. Bu kararı almamız da son gümrük vergilerinin etkisi oldu. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye’de sedan bir otomobil satmayı planlamıyoruz” dedi.

Daha önce Çin menşeli elektrikli otomobillere getirilen yüzde 40 ek vergi, Temmuz 2024’ten itibaren Çin’den ithal edilen tüm yakıt türlerindeki otomobiller için geçerli olmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP