DOLAR 33,7306 0.13%
EURO 37,2812 0.39%
ALTIN 2.705,14-0,40
BITCOIN %
İstanbul
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Helmann Holding’den 200 bin metrekarelik arsa satışı

Helmann Holding’den 200 bin metrekarelik arsa satışı

Helmann Holding, konut arzını artırmak, yeni yatırımlar yapmak ve arazi üretimini sürdürmek amacıyla 200 bin metrekarelik arsa satışı gerçekleştirecek.

ABONE OL
19 Ağustos 2024 11:15
Helmann Holding’den 200 bin metrekarelik arsa satışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şirketten yapılan açıklamaya göre, gayrimenkul alanında geliştirdiği çevreci ve kaliteli projelerle öne çıkan şirket, konut arzını artırmak, yeni yatırımlar yapmak ve arazi üretimini sürdürmek amacıyla Ankara ve Afyonkarahisar’da toplam 200 bin metrekarelik arsayı “teklif yöntemiyle” satışa çıkardı.

Şirket, halihazırda kendisinin de konut ve ticari gayrimenkul üretimini sürdürdüğü imarlı ve altyapısı hazır dev arsalar için teklifleri internet sitesi üzerinden alacak. Yatırımcılar, büyük fırsatın sunulduğu sürece ilişkin Helmann’ın internet sitesinden, sosyal medya hesaplarından ve çağrı merkezinden bilgi edinebilecek.

Helmann, yatırımcılardan 15 Ekim’e kadar gelen teklifleri değerlendirerek kısa sürede satış sürecini sonuçlandıracak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Helmann Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Ankara ve Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde gayrimenkul projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, yaklaşık çeyrek asırdır doğaya ve insana saygılı konut üretmeyi öncelik olarak benimsediklerini aktardı.

Özgün, son yıllarda gayrimenkul sektöründeki en önemli ihtiyaçlardan birisi olarak gördükleri kurumsal arsa üretimine yoğunlaştıklarını belirterek bu kapsamda Ankara, Antalya, Afyonkarahisar ve İzmir gibi kentlerde arsa projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti.

Türkiye’de her yıl 800 bin civarında yeni üretimine ihtiyaç duyulmasına rağmen son dönemde konut arzının düştüğüne işaret eden Özgün, bunun da ana sebeplerinden birisinin özellikle büyükşehirlerdeki arsa yetersizliği olduğunu vurguladı.

Özgün, kendilerinin halihazırda konut üretimine devam ettikleri Ankara ve Afyonkarahisar’daki arsalarının bir bölümünü satışa çıkardıklarını belirterek,”Satışa konu arsalarımız konut, otel ve AVM üretimine durumda. 200 bin metrekarelik arsalarımızda yaklaşık 350 bin metrekarelik konut, otel ve ticari gayrimenkul üretimi yapılabilecek. Bu rakam da 5 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. Biz de bu arsalarımızın bulunduğu bölgelerde projelerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Selman Özgün, söz konusu arsaların satışından 500 milyon liraya yakın bir gelir beklediklerine değinen, ilgili gayrimenkullerin satışından sonra burada geliştirilecek projelerin, ekonomiye milyarlarca lira katkı sağlayacağını anlattı.

Arsaların satışını teklif yöntemiyle gerçekleştireceklerini aktaran Özgün, “Teklifleri web sayfası üzerinden toplayacağız ve 15 Ekim’de süreci sonlandıracağız” açıklamasında bulundu.

Elde edecekleri geliri yeni yatırımlarda ve arsa üretiminde kullanacaklarını belirten Özgün, şu değerlendirmede bulundu:

“Halihazırda Türkiye’de konut ihtiyacı çok fazla. Nüfusla birlikte tek başına yaşayan kişi sayısı artıyor. Yıllık evlilik sayısı 600 bine yaklaşırken, boşanmaların da konut ihtiyacını artırdığı bir gerçek. Öte yandan gurbetçilerin de konut talebi sürüyor. Buna karşın konut üretimi yavaşlamış durumda. Konut üretmek için ilk şart arsa geliştirmek. Arsa geliştirmeden konut üretemezsin. Biz zaten Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde konut ve nitelikli yaptılar üretmeye devam ediyoruz. Ürettiğimiz arsaların bir kısmında da üretimimiz sürüyor. Portföyümüzde yer alan arsalarımızın bir kısmını konut üretimini hızlandırmak amacıyla satışa çıkardık. Bir nevi konut üretimini hızlandırmak için işbirliği yapıyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP