DOLAR 33,7334 0.14%
EURO 37,2922 0.42%
ALTIN 2.703,94-0,45
BITCOIN %
İstanbul
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Küresel piyasalarda pozitif fiyatlamalar

Küresel piyasalarda pozitif fiyatlamalar

Küresel piyasalarda tüm dikkatler Jackson Hole'da özellikle Fed Başkanı Jerome Powell'dan gelecek mesajlara çevrilirken, yeni hafta pozitif fiyatlamalarla başladı.

ABONE OL
19 Ağustos 2024 08:49
Küresel piyasalarda pozitif fiyatlamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD ekonomisinin direncini gösteren veri akışı, yatırımcıları dip seviyelerden alım yapmaya yöneltti ve Wall Street endeksleri bu yılın en iyi haftasını geride bıraktı.

Geçen haftanın tamamında S&P 500 yüzde 3,93, Nasdaq 100 yüzde 5,38 oranında yükseldi. Yükselişte ABD’de perakende satışların 2023 başından bu yana en fazla artışı göstermesi, haftalık işsizlik maaşı başvurularının da Temmuz başından bu yana en düşük seviyeye gerilemesi etkili oldu.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü Jackson Hole’da vereceği kritik mesajlar öncesinde ABD vadeli endeksleri haftaya yükselişle başladı.

Asya Borsaları Hong Kong teknoloji hisselerindeki rallinin öncülüğünde yükselirken, ABD’de faiz oranlarının düşeceğine dair beklentiler bölge para birimlerini dolar karşısında son beş ayın en yüksek seviyesine taşıdı.

Bloomberg Asia Dollar Index yükselirken, Malezya ringgiti yükselişlere öncülük etti. Japon yeni dolar karşısında yüzde 1 oranında değerlendi. Yendeki güçlenme Japon borsasında ihracatçı şirket hisselerine satış getirdi ve Nikkei 225 yüzde 1’e yakın kayıpla diğer Asya endekslerinden negatif ayrıştı.

Rusya-Ukrayna savaşında gerilim tırmanırken, Gazze’de ateşkes sağlamaya yönelik çabaları takip eden petrol son beş seansta dördüncü kez geriledi. Altın, Fed’in faiz indirimine yaklaştığı umutlarıyla tüm zamanların en yüksek seviyesi yakınında dalgalandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP