DOLAR 33,7396 0.16%
EURO 37,2559 0.32%
ALTIN 2.709,70-0,24
BITCOIN %
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Kahin Roubini’den Trump çıkışı: Tehlikeli

Kahin Roubini’den Trump çıkışı: Tehlikeli

Ekonomist Nouriel Roubini "Trump'ın bazı ekonomik önerileri piyasalar için son derece tehlikeli" dedi.

ABONE OL
19 Ağustos 2024 08:06
Kahin Roubini’den Trump çıkışı: Tehlikeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deneyimli ekonomist Nouriel Roubini, Trump’ın önerdiği politikaların – genel gümrük vergileri ve 2017 vergi indirimlerinin uzatılması dahil hem ekonomi hem de piyasa için “son derece tehlikeli” bir karışım olduğunu ve nihayetinde fiyatların yükselmesine yol açabileceğini söyledi.

Roubini, “Ekonomi ve piyasa için gerçekten mantıklı olabilecek bir dizi politikası olabilir. Ancak ticaret, para birimi, para ve maliye politikaları konusunda yapmak istediklerini olduğu gibi kabul ederseniz, bu politikalar son derece tehlikeli olacaktır” dedi.

Goldman Sachs, Trump’ın Çin’den ithal edilen ürünlere %60 ve diğer her şeye %10 gümrük vergisi uygulanmasını içeren gümrük vergisi teklifinin tüketici fiyatlarını %1,9 oranında artıracağını tahmin ediyor. Ancak Trump kısa süre önce ithalat tarifelerinin %20’ye kadar çıkabileceğini öne sürdüğü için bu tahmin muhafazakar olabilir.

Moody’s Analytics baş ekonomisti Mark Zandi de “asla iyi sonuçlanmayacak”, “kötü bir fikir” olduğunu söyledi. Zandi, “İyi işleyen bir piyasa ekonomisinin temel taşı bağımsız bir merkez bankasıdır ve bu bağımsızlığı zedeleyecek her şey gerçekten çok kötü bir fikirdir” dedi

Nobel ekonomi ödüllü Paul Krugman da yaptığı değerlendirmede, Richard Nixon yönetiminin merkez bankasına politikayı gevşetmesi için baskı yaptığı 1970’li yıllarla karşılaştırmalar yaptı. Krugman bana “Para politikasının gerçekten ciddi bir şekilde siyasallaştığı son dönem Richard Nixon dönemiydi ve sonuçları felaket oldu. “Bu, 1970’lerin geri kalanında yanlış giden her şey için zemin hazırlamaya yardımcı olan gereksiz bir enflasyon patlamasıydı” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP