DOLAR 33,6982 0.15%
EURO 37,1433 0.35%
ALTIN 2.715,882,25
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Fenerbahçe’den sert açıklama: ‘Futbol teröristi’

Fenerbahçe’den sert açıklama: ‘Futbol teröristi’

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Göztepe maçında deplasman tribününe giremeyen taraftarlarına destek olmak için gittiği tribünden dönerken akreditasyon kartı bulunan bir görevli tarafından itilerek yere düşürüldü. İnfial yaratan görüntüler sonrası Fenerbahçe Spor Kulübü, sert açıklamalarda bulundu

ABONE OL
18 Ağustos 2024 10:10
Fenerbahçe’den sert açıklama: ‘Futbol teröristi’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe Kulübü Başkan Ali Koç, Göztepe karşılaşmanın 51. dakikasında deplasman tribününe giremeyen taraftarlar olduğu için tribüne giderek taraftarlarının yanındaki yerini almak istedi.

Korumalarıyla sahadan ayrılmak isteyen Ali Koç, arkadan itilerek yere düşürüldü ve Göztepe tribününden yağan yabancı maddelerin arasında arbede içinde kaldı.

Ali Koç’a arkadan saldırdı
Bu gelişmelerin üzerine hakem Kadir Sağlam oyunu durdurdu ve bir süre sonra Ali Koç korumalar eşliğinde sahadan ayrıldı.

Yoğun güvenlik koruması eşliğinde güney tribünün önünden geçtiği sırada Fatih Özkan tarafından fiziksel müdahaleye maruz kalan Koç bir anda kendini yerde buldu.

Özkan’ın Göztepe’de resmi bir yönetici olmadığı görevli olduğu açıklanırken, Ali Koç’a yapılan saldırı sosyal medyanın gündemine oturdu.

Fenerbahçe: Futbol teröristi
İnfial yaratan olayın ardından açıklama yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Özkan’a ‘futbol teröristi’ dedi. Kulüp açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Futbol Takımımızın ligin 2. haftasında Göztepe ile oynadığı müsabakanın devre arasında hala stada alınmayan ve biber gazına maruz kalan taraftarlarımızın yaşadığı mağduriyetin çözümü için yöneticilerimiz dışarıda yetkililerle görüşmekteyken, Başkanımız Ali Y. Koç ve Genel Sekreterimiz Burak Kızılhan da taraftarlarımızın olduğu tribüne gitmiş ve yetkililerle görüşmüştür.

Devamında, taraftarımızın içeri girmesi ve olayların yatışmasıyla Başkanımız ve Genel Sekreterimiz yerlerine gitmekteyken, hiçbir sebep olmaksızın Göztepe akreditasyon kartına sahip bir futbol teröristi tarafından başkanımıza arkadan fiili saldırıda bulunulmuştur.

“Elini kolunu sallayarak stadyumdan ayrıldı”

Yaşanan menfur saldırının ardından, yetkililerce ilgili kişinin spor şubede ifade vermek üzere alındığı belirtilmişse de şahsın maçın geri kalanını akreditasyon kartıyla takip etmeye devam ettiği, hakkında hiçbir işlem yapılmadığı öğrenilmiş, elini kolunu sallayarak ve kıyafetini değiştirmiş halde stadyumdan ayrıldığı da bir gazetecinin dikkati sayesinde kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir.

Ülkemizde yıllardır uygulanmakta olan 6222 sayılı yasa gereği en ufak taşkınlıklarda ilgililer hakkında derhal işlem yapıldığı ve tedbir uygulandığı herkesin malumuyken, Göztepe akreditasyon kartlı bu şahsın ayrıcalığı kimden ve nereden gelmektedir?

Milyonların gözü önünde suç işlemekten çekinmeyen ve hakkında hiç bir işlem yapılmamış halde elini kolunu sallayarak stattan ayrılan bu şahsa bu cesareti kimler vermektedir? Başkanımız Ali Y. Koç tarafından futbol teröristi bu şahıs başta olmak üzere ihmali olan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, süreç hassasiyetle takip edilecektir. Ayrıca ilgili maçın öncesi, sırası ve sonrasında taraftarımıza yaşatılanlara dair de gereken tüm adımları atacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Kamuoyuna duyurulur.” ifadelerine yer verdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP