DOLAR 33,6982 0.15%
EURO 37,1433 0.35%
ALTIN 2.715,882,25
BITCOIN %
İstanbul
27°

AÇIK

KALAN SÜRE

ABD, İsrail’in planına karşı çıkıyor

ABD, İsrail’in planına karşı çıkıyor

İsrail basınına göre ABD, İsrail'in Netzarim Koridoru'nda denetim mekanizması kurmasına karşı çıkıyor.

ABONE OL
17 Ağustos 2024 18:18
ABD, İsrail’in planına karşı çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail basını, ABD’nin, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkese varılması amacıyla yapılacak anlaşma kapsamında Gazze Şeridi’nin kuzey güney hattını bölen Netzarim Koridoru’nda İsrail’in denetim mekanizması kurması şartına karşı çıktığını Tel Aviv’e ilettiğini yazdı.

Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Washington, İsrail’in, esir takası ve ateşkese varılması için yapılacak anlaşmanın şartları kapsamında Gazze Şeridi’nin merkezindeki Netzarim ekseninde bir mekanizma kurulması şartını reddettiğini Tel Aviv’e bildirdi.

“BU SEÇENEK MASADA DEĞİL”

Haberde, “Amerikalılar, İsrail’e bu şartı kabul etmeyeceklerini ve bu seçeneğin masada olmadığını içeren açık bir mesaj gönderdiler” denildi.

Anlaşma önünde hala büyük engellerin bulunduğuna işaret edilen haberde, İsrail’in Gazze’yi ikiye ayıran Netzarim Koridoru ve Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphia Koridoru’nda kalmakta ısrar ettiği kaydedildi.

NETANYAHU ISRARCI

Haberde ayrıca “Başbakan Binyamin Netanyahu, güvenlik görüşmelerinde farklı çözümler önerilmesine rağmen İsrail ordusunun Philadelphia Koridoru’nda kalması konusunda ısrar ediyor.” denildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de çarşamba yaptığı açıklamada, ordusunun Philadelphia Koridoru’na ilişkin siyasi düzeyin bu konudaki kararına bağlı olarak tüm seçenekleri hazırladığını belirtmişti.

Halevi, “Siyasi düzey, Koridorda kalmaya karar verdiğinde burada nasıl güçlü bir şekilde kalacağımızı bileceğiz.” demişti.

İsrail basını, daha önce, Netanyahu’nun ısrarcı olduğu “27 Mayıs prensipleri” olarak ifade edilen maddeleri şöyle sıralamıştı:

İsrail’in, Gazze Şeridi ve Mısır arasındaki Philadelphia Koridoru olarak isimlendirilen sınır hattında ve Gazze’nin Mısır’a açılan Refah Sınır Kapısı’nda hakimiyeti, Gazze’nin güneyinden kuzeyine gidecek olası Hamas mensuplarının dönüşünü engellemek için Gazze Şeridi’ni kuzey güney hattında bölen Netzarim Koridoru’nda denetim mekanizması kurulması.

Bunun yanı sıra, ateşkes anlaşması imzalandıktan sonra Netanyahu’nun İsrail’in Gazze’ye yeniden saldırabilme hakkını korumak istediği belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP