DOLAR 33,6982 0.15%
EURO 37,1433 0.35%
ALTIN 2.715,882,25
BITCOIN 19977583,62%
İstanbul
28°

AÇIK

KALAN SÜRE

Deprem korkusu bankaları harekete geçirdi

Deprem korkusu bankaları harekete geçirdi

Türk bankacılık devleri olası bir İstanbul depremine karşı önlemlerini arttırıyor. Önde gelen bankalar, bazı verilerini ve personellerini başkent Ankara'ya taşımaya başladı.

ABONE OL
17 Ağustos 2024 00:13
Deprem korkusu bankaları harekete geçirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya gibi illeri sarsan büyük depremin ardından bankalar da acil durum planlaması konusunda ilerleme kaydediyor.

ABD’li finans ajansı Bloomberg’in haberine göre, Türk bankacılık devleri pek çok veriyi ve personeli başkent Ankara’daki ofislere taşımaya başladı.

Denizbank’ın yanı sıra Garanti BBVA, QNB Finansbank ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) da çeşitli yedek planlar üzerinde çalışmaya başladı.

BANKALARIN YEDEK PLANI ANKARA

Bir kaynağa göre Denizbank’ın İstanbul’daki yönetimi, Ankara’da her birimden personel bulunmasını talep ederken, bir diğer kaynak da başkente taşınmak isteyen herkesi teşvik etmeyi planladığını söyledi.

Banka, İstanbul’daki genel merkezinin daha küçük bir versiyonu üzerinde çalıştığını söyledi. Banka sorulara verdiği yanıtta, amacın “İstanbul’u etkileyebilecek olası bir deprem sonrasında bankacılık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesini sağlamak” olduğunu belirtti.

QNB Finansbank da Ankara’daki genel müdürlük ekiplerini desteklediğini ve tüm şube ve banka binalarının depreme dayanıklı olmasını sağladığını açıkladı.

TSKB, personelinin bir kısmını Ankara’da kiraladığı bir ofis alanına taşıdı. Banka konu ile ilgili bilgilendirmesinde “TSKB olarak Eylül 2023’te, 6 Şubat tarihinde 11 kentimizin depremle sarsıldığı Anadolu’da bölgeye lojistik olarak yakın olmak, bölgede faaliyet gösteren şirketlerimizin sürdürülebilir finansmana erişimini hızlandırmak, yeni yatırımların sürdürülebilirlik prensiplerine göre yapılarak yeşil dönüşümün hızlandırılmasına katkı sunmak, etki alanımızı genişletmek ve bankamızın iş sürekliliğini sağlamak üzere Ankara ofisimizi açtık” dedi.

Bankadan yapılan açıklamada, “TSKB olarak Ankara ofisimizde gerekli kadrolaşmanın sağlanması, veri merkezimizin yedeklenmesi gibi tüm aksiyonları yerine getirdik. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz yatırım ve önlemleri teknolojik gerekleri de dikkate alarak sürekli güncelliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Garanti BBVA da veri merkezini ve merkez ofisinin bir kısmını taşıdığını söyledi. Banka konu ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, “tedarikçilerinin, tesislerinin ve insan kaynaklarının bir kısmının deprem bölgesi dışında yedeklenmesini” sağladığını belirtti.

MERKEZ BANKASI DA HAREKETE GEÇTİ

Habere göre Merkez Bankası da İstanbul Finans Merkezi’nde inşa ettiği yeni binasına rağmen birimlerdeki personelinin bir kısmını Ankara’ya geri çağırıyor. Plan hakkında bilgi sahibi bir kaynak, bunun bir deprem durumunda faaliyete devam edebilmek için olduğunu söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP