DOLAR 33,6982 0.15%
EURO 37,1433 0.35%
ALTIN 2.715,882,25
BITCOIN %
İstanbul
28°

AÇIK

KALAN SÜRE

Hamas’tan ateşkes açıklaması

Hamas’tan ateşkes açıklaması

Hamas, Katar'ın başkenti Doha'da Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması ve esir takası için yürütülen müzakerelerden çıkan sonuçta, ABD Başkanı Joe Biden'ın önerilerinde uzlaşılan konuların olmadığını belirtti.

ABONE OL
16 Ağustos 2024 20:59
Hamas’tan ateşkes açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamaslı üst düzey yetkililer, Al Jazeera televizyon kanalına, ABD, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda yürütülen müzakerelerin sonucuna ilişkin açıklama yaptı.

Yetkililer, “Doha’da yapılan toplantıların sonuçları hakkında bize ulaşanlar, 2 Temmuz’da üzerinde mutabakata varılan hususlara uyulmasını içermiyor.” ifadelerini kullandı.

Hamas, ABD Başkanı Joe Biden’ın 2 Temmuz’da açıkladığı öneride uzlaşılan konuların, Doha’daki müzakerelerden çıkan sonuçta bulunmadığını kaydetti.

Filistinli kaynaklardan alınan bilgiye göre, Doha’daki görüşmeden çıkan sonuçta Gazze’yi ikiye ayıran Netzarim Koridoru ve Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphia Koridoru’na ilişkin maddeler bulunmuyor.

Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri de ABD’nin “hayali bir olumlu atmosfer” oluşturmaya çalıştığını ifade ederek, Gazze’deki saldırıları durdurma yönünde bir niyetinin olmadığını ve zaman kazanmaya çalıştığını kaydetti.

İsrail ile Hamas arasında, ABD, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda Gazze’de ateşkes sağlanması ve esir takasının yapılması için yürütülen müzakereler dün Doha’da başlamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP