DOLAR 33,6901 0.14%
EURO 37,1325 0.32%
ALTIN 2.707,861,93
BITCOIN %
İstanbul
28°

AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Hindistan’da tecavüz skandalı sonrası halk sokakta

Hindistan’da tecavüz skandalı sonrası halk sokakta

Hindistan'da bir doktorun tecavüze uğrayıp öldürülmesine yönelik protestolar büyüyor.

ABONE OL
16 Ağustos 2024 16:29
Hindistan’da tecavüz skandalı sonrası halk sokakta
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan’ın Batı Bengal eyaletinde bir stajyer doktorun geçen hafta hastanede tecavüz edilip öldürülmesine yönelik ülke genelinde başlayan protestolar devam ediyor.

The Times of India gazetesinin haberine göre, Hindistan Tabipler Birliği, 32 yaşındaki stajyer doktorun tecavüze uğramasını ve öldürülmesini protesto etmek amacıyla bir günlüğüne bazı ameliyatları yapmayacaklarını açıkladı.

Tabipler Birliği, 17 Ağustos’ta “acil olmayan cerrahi operasyonları” 24 saatliğine durdurma kararı aldıklarını bildirdi. Batı Bengal’deki siyasi partiler ve diğer şehirlerdeki doktor dernekleri de olayı protesto etmeyi sürdürüyor. Bu amaçla bugün başlayıp hafta sonunda devam etmesi planlanan yürüyüşler düzenlendiği duyuruldu.

Stajyer doktorun tecavüze uğrayarak öldürülmesi ülke genelinde protesto edilirken benzer bir olaya ilişkin detaylar ortaya çıktı. Hindistan’ın Uttarakhand eyaletinde çalıştığı hastaneden evine dönerken 30 Temmuz’da kaybolan hemşirenin cansız bedeni, kaybolmasından 9 gün sonra evine 1,5 kilometre uzaklıkta bulundu. Otopsi sonucunda hemşirenin tecavüze uğradığı belirlendi.

Saldırganı, kurbanın cep telefonunun izini sürerek yakalayan polis, hemşirenin yol boyunca takip edildiğini ve evine girmeden hemen önce saldırıya uğradığını aktardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP