DOLAR 33,6868 0.15%
EURO 37,0650 0.16%
ALTIN 2.666,650,38
BITCOIN %
İstanbul
26°

AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Japon carry trade işlemleri yeniden ilgi görüyor

Japon carry trade işlemleri yeniden ilgi görüyor

İki hafta önce çözülmeye başlayarak küresel piyasalardaki satış dalgasında önemli bir rol oynayan Japon yeni carry trade pozisyonları yeniden ilgi görmeye başladı.

ABONE OL
16 Ağustos 2024 08:24
Japon carry trade işlemleri yeniden ilgi görüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japon para birimi, BOJ’un şahin para politikası hamleleri, ABD bilançolarına ilişkin endişeler ve zayıf bir tarım dışı istihdam raporu gibi etkenlerle 7 ayın en yüksek seviyesine çıktığı 5 Ağustos’tan bu yana dolar karşısında yüzde 5’ten fazla değer kaybetti.

Nomura International Plc’ye göre son dönemde bazı yatırımcılar gelirlerini daha yüksek getirili varlıklara yatırmak için yeniden yen borçlanmaya başladı. Nomura’da G-10 spot işlemler direktörü Antony Foster, ABD perakende satış verilerinin tahminleri aşmasının ardından “carry işlemlerine kayda değer bir geri dönüş oldu” dedi. Foster, çok sayıda hesabın Avustralya doları ve sterlin almak için yen sattığını söyledi.

ATFX Global Markets, geçtiğimiz hafta kısa Japon yeni pozisyonlarında yaklaşık yüzde 30-yüzde 40 arası bir artış gördü ve pozisyonların büyük bir kısmı hedge fonları ve yüksek net değerli yatırımcılar tarafından alındı. BOJ’un faiz artışlarına ara vermesi halinde, yen carry trade’lerine dönüş daha da cazip hale gelebilir. Yatırımcılar, BOJ Başkanı Kazuo Ueda’nın 23 Ağustos’ta parlamento önünde yapacağı konuşmada bu konuda netlik arayabilir.

Ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell’ın aynı gün Jackson Hole’da yapacağı konuşmada, eylülde 50 baz puanlık faiz indiriminin zor olacağı sinyali vermesi halinde yen carry işlemleri desteklenebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP