DOLAR 33,6868 0.15%
EURO 37,0650 0.16%
ALTIN 2.666,650,38
BITCOIN %
İstanbul
26°

AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Çin malı araçlar Avrupa’da satılmıyor

Çin malı araçlar Avrupa’da satılmıyor

Yüksek tarifeler Çin yapımı elektrikli araçların Avrupa'da satışını azalttı.

ABONE OL
16 Ağustos 2024 08:08
Çin malı araçlar Avrupa’da satılmıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği’nin otomobil üreticilerini düşük maliyetli rekabetten korumak için harekete geçmesiyle birlikte, gümrük vergileri Temmuz ayında Çin yapımı elektrikli araç akışını yavaşlattı.

Bugüne kadar Temmuz rakamlarını bildiren 16 üye ülkenin sonuçlarını derleyen Dataforce’un araştırmasına göre, BYD Co. ve SAIC Motor Corp. gibi Çinli otomobil üreticilerinin geçen ay AB’de kaydettirdiği yeni elektrikli araç sayısı Haziran ayına göre %45 düştü.

Düşüş, otomobil üreticilerinin ilave vergiler 5 Temmuz’da yürürlüğe girmeden önce elektrikli araçları bayilere ulaştırmak için acele etmeleri nedeniyle abartılmış olabilir.

Hamburg yakınlarında bulunan bağımsız bir otomobil analisti olan Matthias Schmidt, Haziran ayında stokları boşaltmak için “Çinli üreticilerden büyük bir baskı gördük. Bu da muhtemelen stokların erimesine neden oldu” dedi.

MG, BYD ve diğerleri 2019’daki durağan başlangıçtan itibaren istikrarlı bir şekilde büyüdüler. Dataforce rakamlarına göre AB’nin elektrikli otomobil pazarındaki payları bir önceki yıl %7,4’ten Temmuz ayında %8,5’e yükseldi.

BYD Temmuz ayında 16 pazarda bir önceki yıla göre üç kat daha fazla elektrikli araç sattı. Çin devletine ait SAIC’in bir parçası olan MG, Temmuz ayında bir önceki yıla göre %20’lik bir düşüş kaydederken, Polestar satışları %42 azaldı.

Dataforce analistlerinden Julian Litzinger, “BYD’nin artışları Çinli markalar için düşüşü gerçekten yumuşatıyor” dedi. Çin’in en çok satan otomobil markası olan BYD, Avrupa’da genişlemeye devam ediyor. Almanya’daki Euro 2024 futbol turnuvasına sponsor olması, şirketi 5 milyar TV izleyicisiyle buluşturdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP