DOLAR 33,6868 0.15%
EURO 37,0650 0.16%
ALTIN 2.666,650,38
BITCOIN %
İstanbul
26°

AZ BULUTLU

KALAN SÜRE

Powell’dan faiz indirimi mesajı bekleniyor

Powell’dan faiz indirimi mesajı bekleniyor

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole toplantısında faiz indirimlerinin "düzenli" olması mesajını vermesi bekleniyor.

ABONE OL
16 Ağustos 2024 07:49
Powell’dan faiz indirimi mesajı bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell, Kansas City Fed’in Jackson Hole’da düzenleyeceği yıllık merkez bankacılar sempozyumunun ilk günü olan önümüzdeki Cuma günü, 23 Ağustos, ekonomik görünüm hakkında açıklamalarda bulunacak.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın önümüzdeki hafta Jackson Hole’da düzenlenecek yıllık merkez bankası sempozyumunda sahneye çıktığında Eylül ayından itibaren faiz indirimine gidileceğini açıklaması bekleniyor ancak Fed başkanının indirimlerin “düzenli” olacağını vurgulaması ve önümüzdeki ay 50 baz puanlık bir indirim olasılığını küçümsemesi bekleniyor.

Küresel merkez bankacılarının yıllık toplantısı, Powell’a merkez bankasının Temmuz ve Eylül politika belirleme toplantıları arasında ABD’nin ekonomik gidişatı ve para politikasının görünümü hakkında güncel bir değerlendirme yapma şansı sunuyor. Geçtiğimiz ay Powell, enflasyon ve işgücü piyasasının soğumaya devam etmesi halinde Fed’in bir sonraki toplantısında faiz indiriminin gündeme gelebileceğini söylemişti.

UBS ekonomistleri faiz indirimi çağrılarını güncelledikten sonra yaptıkları açıklamada, “Başkan Powell’ın 23 Ağustos Cuma sabahı Jackson Hole’da yapacağı konuşmada para politikasının kısıtlayıcılığının düzenli bir şekilde geri çekilmesi için bir durum ortaya koymasını bekliyoruz ve düzenli derken 50 bp yerine 25 bp faiz indirimini kastediyoruz” dedi.

UBS, Powell’ın “önümüzdeki birkaç toplantıda daha önce sinyalini verdiğinden biraz daha fazla kısıtlayıcılığı ortadan kaldırması, politikayı daha iyi konumlandırması, bir çeşit yeniden ayarlama yapması” beklendiğini, ancak bunun verilere bağlı kalacağını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP