DOLAR 33,6293 0.05%
EURO 37,0377 -0.03%
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
29°

AÇIK

KALAN SÜRE

Bakan Uraloğlu’ndan instagram itirafı: Tepkiler beklediğimin altındaydı

Bakan Uraloğlu’ndan instagram itirafı: Tepkiler beklediğimin altındaydı

Bakan Uraloğlu, Instagram’ın kapalı olduğu döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yasakçı bir zihniyete sahip olmadıklarını vurgulayan Uraloğlu, "Bu konuda kamuoyundan beklediğimden çok daha az tepki aldığımı söyleyebilirim" dedi.

ABONE OL
15 Ağustos 2024 17:08
Bakan Uraloğlu’ndan instagram itirafı: Tepkiler beklediğimin altındaydı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’ın geçtiğimiz haftalarda katalog suçlar kapsamında engellenmesi ve yapılan görüşmeler sonrasında yeniden açılmasıyla ilgili sürece dair açıklamalarda bulundu.

Instagram’ın kapatılma sebeplerinin genel karşılığının alındığı söyleyen Uraloğlu şu ifadeleri kaydetti:

“Beklediğimin altında tepki aldım”

Bazen, bazı olaylar o kadar hızlı gelişir ki sizin orada hızlı vaziyet almanız gerekir. Bu süreç de böyle oldu. Bu konuda kamuoyundan beklediğim tepkinin çok çok altında bir tepki aldığımı söyleyebilirim. Burada uluslararası bir şirket ve onun kuralları var. Siz de bir ülkesiniz ve onun da kuralları, kanunları ve hassasiyetleri var. Burada önemli olan bir şirketin kuralları mıdır, bir ülkenin kanunları mıdır veya bir milletin hissiyatı mıdır?

60 milyona yakın sosyal medya kullanıcısının olduğu Instagram’ın dünyada ilk 10’un içinde kullanıcısının olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Biz yasakçı bir zihniyete sahip değiliz. Bence buraları niye kapattığımızdan ziyade, niye kapatmak zorunda kaldığımızı beraber sorgulamalıyız. Sosyal medya platformu hiçbir kurala bağlı olmadan sizin paylaşımınızı kaldırıp askıya alabiliyor ya da kapatabiliyor. O mu yasakçı, biz mi yasakçıyız, bunu tartışabiliriz. Instagram’ı kapatma sebeplerimizin genel karşılığını sağladık, aldık.

Türkiye’de sosyal medya uygulamalarında vakit geçirme süresinin dünya ortalamasının üzerinde olduğuna dikkati çeken Uraloğlu, orada paylaşılan birçok bilginin de otomatik olarak doğru olduğunun düşünüldüğünü ve teyit etme gereği duyulmadığını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP