DOLAR 33,6224 0.04%
EURO 37,0182 -0.05%
ALTIN 2.645,220,02
BITCOIN %
İstanbul
31°

AÇIK

KALAN SÜRE

Türk Eximbank yurtdışından aldığı krediyle ihracatçıları destekleyecek

Türk Eximbank yurtdışından aldığı krediyle ihracatçıları destekleyecek

Türk Eximbank, Dünya Bankası kuruluşu MIGA'nın garantisi altında 300 milyon Euro tutarında bir kredi sağladı. 3 yıl vadeli kredi, ihracatçıların ticaret finansmanı ihtiyaçlarını karşılayacak. Ayrıca yeşil ürün, orta ve yüksek teknoloji ürün üreten, kadın katılımını destekleyen veya KOBİ statüsündeki firmalar önceliklendirilecek.

ABONE OL
15 Ağustos 2024 15:26
Türk Eximbank yurtdışından aldığı krediyle ihracatçıları destekleyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Eximbank, anapara ve faiz riskinin yüzde 95’i Dünya Bankası kuruluşu olan Multilateral Investment Guarantee Agency’nin (MIGA) garantisi altında, bir bankalar konsorsiyumundan 300 milyon Euro tutarında kaynak sağladı.

Türk Eximbank’tan yapılan açıklamaya göre, 3 yıl vadeye sahip kredi, MIGA’nın Türkiye’de “Trade Finance Guarantee” programı altında gerçekleştirdiği ilk işlem olma özelliği taşıyor.

Kredi kapsamında, Türk ihracatçılarının ticaret finansmanı ihtiyaçlarının karşılanması sağlanırken, yeşil ürün, orta ve yüksek teknoloji ürün üreten, kadın katılımına destek veren veya KOBİ niteliğine haiz firmalar önceliklendirilecek.

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, şunları kaydetti:

“Bankamız ihracatçılarımıza sağladığı desteğe, Dünya Bankası grubu ile yürüttüğü işlemlere bir yenisini daha ekleyerek devam etmektedir. Ekonomimizin lokomotifi olan ihracatçılarımızın ticaret finansmanı ihtiyaçlarını karşılayacak olan bu kredi ile bankamızın 2024 yılında ihracatçılarımızı desteklemek üzere uluslarüstü finansal kuruluşlardan sağladığı fon toplamı 2 milyar dolara ulaşmıştır.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP