DOLAR 33,6191 0.03%
EURO 36,9973 -0.1%
ALTIN 2.636,78-0,30
BITCOIN %
İstanbul
31°

AÇIK

KALAN SÜRE

Kendilerini apronlara yapıştıran eylemciler hava trafiğini aksattı

Kendilerini apronlara yapıştıran eylemciler hava trafiğini aksattı

Almanya'da iklim aktivistlerinin dört havalimanında gerçekleştirdikleri eylem nedeniyle hava trafiğinde aksamalar yaşandı. 'Letzte Generation' (Son Nesil) adlı çevre grubu üyeleri, Berlin, Nürnberg, Köln-Bonn ve Stuttgart havalimanlarında eylem yaptı. 8 eylemci, söz konusu havalimanlarının apronlarına girerek kendilerini asfalta yapıştırdı.

ABONE OL
15 Ağustos 2024 11:47
Kendilerini apronlara yapıştıran eylemciler hava trafiğini aksattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaptıkları eyleme dair görüntüleri sosyal medya platformu X’ten paylaşan eylemciler, üzerinde ‘Petrol öldürür’ ve ‘Anlaşmayı imzala’ yazan pankartlar açtı. Aktivistler yaptıkları açıklamada, eylemin ‘Petrol öldürür’ adlı küresel kampanyanın bir parçası olduğu belirtildi.

Fosil yakıtların kullanımının durdurulması istenen açıklamada, Alman hükümetinin 2030 yılına kadar fosil yakıtların aşamalı olarak ortadan kaldırılmasını öngören uluslararası bir anlaşmanın imzalanması amacıyla müzakerelere başlamayı taahhüt etmesi talep edildi.

İklim aktivistlerinin eyleminden dolayı söz konusu havalimanlarında aksaklıklar yaşandı. Ülke basınının haberlerine göre, havalimanlarında hava trafiği geçici olarak durduruldu.

Çevreci grup, iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla daha önce de çeşitli kentlerde ellerini caddelerdeki asfalta yapıştırarak araç kuyruklarının oluşmasına neden olmuştu. Eylemciler, ayrıca müzelerde sergilenen eserlere ellerini yapıştırmış, tablolara domates çorbası ve patates püresi fırlatmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP